13.8 C
Leskovac
subota, maj 4, 2024
NAJNOVIJE VESTI
U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u Leskovcu

Cvetanović posetio italijansku kompaniju Aunde, zaposliće sve trudnice i porodilje iz Džinsija

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je italijansku kompaniju Aunde, koja je svoj rad, odnosno obuku zaposlenih, započela 1. avgusta. U prostoru nekadašnje Sintetike, Aunde je počeo da unosi svoje mašine, započeo rad i vrši obuku zaposlenih.

„Nakon pozitivnog iskustva sa poslovanjem u Jagodini od 2014. godine, gde imaju 900 zaposlenih, kompanija je odlučila da proširi proizvodnju i odlučila se za naš grad. Potpisali smo ugovor o zakupu ovog objekta i njihov rad, odnosno obuka zaposlenih je, kao što smo i najavili, započela 1. avgusta. Trenutno ima 40 mašina i 40 zaposlenih. Sve mašine su potpuno nove, nemačke su i svaka je vredna oko 4000 evra. Imajući u vidu da su potrebe kompanije mnogo veće, a i da su se obavezali ugovorom, do 1. septembra oni planiraju zaposlenje minimum 300 radnika.

Zahvaljujem vam još jednom što ste za dom svoje kompanije izabrali naš grad i što ste prepoznali da Leskovac jeste pogodno mesto za investiranje. Želim vam uspešan rad, da mnogo narednih godina uspešno poslujete i da imamo uspešnu saradnju“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Generalni direktor Aunde-a Anino de Venecija se zahvalio na poseti i podršci lokalne samouprave:

„Pre svega zahvaljujem se radnicima koji su počeli da rade u našoj kompaniji. Obećali smo da ćemo krenuti odmah nakon potpisivanja i ispunili smo to obećanje. Imamo mnogo projekata, zato moramo da rastemo, da zapošljavamo. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve nezaposlene i ljude iz firme koja je ovde poslovala da postanu deo naše porodice.

Saopštio bih i jednu važnu stvar. Na ideju koja je potekla od gradonačelnika, Aunde je doneo odluku da zaposli sve žene koje su na trudničkom i porodiljskom odsustvu, a koje su radile u kompaniji Džinsi. Ovo je još jedna potvrda činjenice da Aunde funkcioniše kao velika porodica i da vodi računa ne samo o aktivnim radnicima, već i o onima koji su na odsustvu i bave se „slatkim obavezama“ i porodicom.“

Gradonačelnik se prilikom posete osvrnuo i na situaciju sa kompanijom Džinsi u pogledu dugovanja prema radnicima i kazao da je juče razgovarao sa Jasinom Denizom i ponovo mu naglasio da je najvažnija isplata tih dugovanja, iako to nije nadležnost lokalne samouprave, ali da su potrebe i problemi sugrađana na prvom mestu, dok je Deniz odgovorio da će dati sve od sebe i da čeka dogovor oko prodaje mašina. Dodao je da Džinsi ima mašine, opremu i robu i da lokalna samouprava ima zakonske mogućnosti da zadrži sve te mašine dok dužnik Džinsi ne izmiri svoje dugovanje, a ukoliko to ne učini 30. 08. može sprovesti izvršenje i svoje dospelo potraživanje da namiri iz vrednosti mašina, da Džinsi ima i objekat u ulici Solunskih ratnika koji je njihovo vlasništvo, pa je otvorena mogućnost da svoje potraživanje namiri i iz vrednosti tog objekta.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJU

Vozač automobila danas oko 11 sati čekićem je nasrnuo na Anđelinu Kamberović staru 48 godina iz romskog naselja Podvorce,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img