18.8 C
Leskovac
sreda, maj 22, 2024

Ministar Đerlek: potrebne su konkretne mere kako bi se poboljšao položaj Roma u Srbiji

Pročitajte

Vlada Republike Srbije je dosta uradila na poboljšanju položaja Roma, izjavio je danas boraveći u Leskovcu ministar bez portfelja Edin Đerlek.

On je kazao da jedino opština koja je dobila sredstva preko njegovog ministarva za unapređenje položaja Roma je opština Bujanovac. Ugovor je potpisan juče sa predsednikom Arifijem koji podrazumeva sufinansiranju projekta asfaltiranje ulica na jedanaest deonica u naselju Morava 76 i Novom naselju u Bujanovcu, koji predstavlja sistemsko ulaganje u razvoj komunalne i socijalne infrastrukture u naseljima u kojima žive stanovnici pretežno Romske populacije.

„Romska zajednica je posebno osetljiva grupa, i želimo da pomognemo. Vlada Republike Srbije je jako puno toga toga uradila po pitanju romske zajednice, u smislu, donošenja strateške dokumenatacije koja ima za cilj unapređivanje položaja Roma, ali, i pored te strateške dokumentacije želeli smo da konkretnim merama pomognemo ono što je potreba na lokalu gde se nalazi romska zajednica u Bujanovcu“, kazao je Đerlek.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img