13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Ministar Đerlek i gradonačelnik Cvetanović potpisali ugovor o razvoju omladinskog i ženskog preduzetništva

Pročitajte

Edin Đerlek ministar bez portfelja i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisili su danas ugovor za realizaciju projekta „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“ koji je pripremio Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Ukupna vrednost ovog projekta je 24 miliona dinara, koje će ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj finansirati sa 17 miliona dinara, a Grad Leskovac sa 7 miliona dinara.

Ministar na press konferenciji nakon potpisivanja, objasnio je da ugovor predviđa dve komponente, finansijsku i nefinansijsku. Finansijska predviđa dodelu finansijske pomoći i grantova, a nefinansijska obuku i unapređenje znanja.

„Znamo da se mala, mikro i srednja preduzeća suočavaju sa problemima usled čega dolazi do zatvaranja, a mi kao Ministarstvo želimo da se to ne dogodi u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu. Mala i srednja preduzeća su pokretači razvoja regiona i države.“

Ministar Đerlek je dodao da su mladi i žene naš najveći resurs, da je cilj projekta upravo podrška njima i zbog toga su najveća sredstva izdvojena za ova dva okruga u okviru pomenutog projekta, te da mu je izuzetno drago što je Leskovac prvi pokrenuo i prepoznao značaj ovakve podrške.

Gradonačelnik Cvetanović kazao je da se udruženim snagama može pospešiti mali i srednji biznis, žensko preduzetništvo i mladu populaciju do 35 godina, što je upravo i fokus.

„Drago mi je što možemo da budemo lideri u raznim oblastima na nivou čitave Srbije, što je ministar pokrenuo ovaj projekat, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ukazano nam poverenje.“

Dragana Belenzada, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga objasnila je da partneri na projektu su osam lokalnih samouprava Jablaničkog i Pčinjskog okruga Leskovac, Bojnik, Medveđa i Vlasotince iz Jablaničkog, Vranje, Trgovište, Surdulica i Vladičin Han iz Pčinjskog okruga.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okrug implementiraće sve aktivnosti na projektu, koji treba da se realizuje do kraja decembra meseca.

Belenzada je dodala je da su fokus mladi i žene, već postojeća preduzeća i da će u javnom pozivu biti definisane kategorije, kao i da će grantovi biti u visini do 300 hiljada dinara i da će biti 80 grantova na nivou oba okruga.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img