23.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

GrO Pokret Srbija centar Leskovac traži od nadležnih da pronađu počinioca/e koji su crtali nacističke simbole na kuću Roma u Grdelici

Pročitajte

U subotu 1.jula su u Grdelici na jednoj kući u kojoj živi romska porodica ovanuli nacistički simboli. Tim povodim saopštenjem za javnost obratio se GrO Pokret Srbija Centar Leskovac u kome traže od nadležnih da u najkraćem roku identifikuju počinioca ili počinioce ovog dela i preduzmu prema njima adekvatne zakonske mere.

    „Na jednoj romskoj kući u Grdelici pojavili su se nacistički simboli. Simboli najcrnjeg zla 20-og veka, se ponovo javljaju i to na žalost u leskovačkom kraju. Aktulna vlast  neće  povodom toga učiniti dovoljno, jer ona ne smatra to nekim problemom i ignorisaće ga.

     Do sada su napadani neistomišljenici, napadani su novinari koji pišu to što nije u skladu sa tabloidnim načinom izveštavanja i ne veliča vođu, napadani su slobodnomisleći intelektualci, glumci, a sada imamo i fašistički i rasistički napad na naše sugrađane Rome“, navdi se u saopštenju. 

    Oni u saopštenju pitaju nadležne šta su učinili da se počinilac ovog dela pronađe, zašto se niko od njih nije oglasio i umirio sve građane, pre svega  Rome, koji se osećaju ugroženi ovakvim delom?!

„Zar oni ne shvataju da nasilje nije samo kada nekog napadneš čekićem, pa makar i gumenim, nasilje je i kada to pokazuješ svojim pisanjem i crtanjem meta na one koji nisu kao ti, stvarajući im život nesigurnim i izazivajući kod njih strah i nesigurnost. Zar je aktuelna vlast zaboravia šta su nacisti i fašisti činili Romima?“

     Na kraju saopštenja Oni navde da ohrabruje činjenica da su sugrađani i komšije, iz Grdelice, osudili takve postupke i da su svesni šta ti simboli nose sa sobom, i od nadležnih traže da u najkraćem roku identifikuju počinioca ili počinioce ovog dela i preduzmu prema njima adekvatne zakonske mere.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img