12.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Cvetanović: sproveli smo ideju staru 40 godina, izgradili smo saobraćajnicu – veza ulica Branislav Nušić – Đorđe Lešnjak

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovc Goran Cvetanović obišao je danas završene radove na izgradnji gradske saobraćajnice – veza ulica Branislav Nušić – Đorđe Lešnjak u Leskovcu u dužini od 83 metra. Radovi, koji su se finansirali iz budžeta grada Leskovca, vredni su 3,6 miliona dinara.

Prilikom obilaska gradonačelnik Cvetanović kazao je da je ideja izgradnje ovih saobraćajnica postojala 40 godina, ali da je niko do sada nije sproveo u delo.

„Mnogo godina sam živeo i u ovom delu grada, i znam da se događao veliki broj nezgoda pri uključivanju iz ulice Đorđa Lešnjaka u jednosmernu ka bolnici i da nije bilo mnogo prostora zbog parkiranih vozila. Na ovaj način smo dobili dobru komunikaciju da svako ko iz ulice Đorđa Lešnjaka može da se ovom ulicom isključ u ulicu Branislava Nušića“ – kazao je Cvetanović.

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja je kazao da su od radova izvedeni ugradnja tampona od šljunka i ugradnja ivičnjaka, gajger slivnika i asfaltiranje u dva sloja.

„Saobraćajnica je izgrađena sa ciljem da se poveća saobraćajna mreža u samom centru grada. Pored ove ulice nalazi se gradska parcela koja je predviđena za parkiranje. U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije i ovde se očekuje izgradnja oko 30 parking mesta.“

Meštanin ovog dela grada koji se zatekao na konfereniji je kazao da je izgradnja značajna za veliki broj stanovnika, oko 10 hiljada, zato što povezuje centar sa mnogim delovima grada poput dela kod Tri šešira i da ista skraćuje putanju do centra.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img