15.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Počelo pakovanje humanitarnih paketa za penzionere i socijalno ugrožene porodice

Pročitajte

Volonoteri i zaposleni u gradskim preduzećima, danas su u Leskovcu u plavom paviljonu, počeli su sa pakovanjem paketa za penzionere, čija primanja ne prelaze iznos od 35.000 dinara.

Svaki paket sadrži: so,brašno, makarone, pasulj, ulje, pirinač, čaj , keksiće, šećer, zejtin… a ukupna vrednost svih paketa je 32,2 miliona dinara. 26.000 paketa biće podeljeno najpre u grdeličkom i vučjanskom kraju, isto kao i proše godine preko mesnih zajednica, a onda će pakete bobiti i penzioneri iz ostalih krajeva kao i iz samog grada.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao da će paketi koji su se danas pakovali usmeriti prema grdeličkom i vučjanskom kraju i isti će, preko članova Saveta mesnih zajednica, krenuti da se dele.

„Sa ovim načinom pakovanja i distribucije nastavićemo i u narednom periodu, sa nadom da završimo do Velikog petka, kako bismo pokrili prvo udaljenija i okolna mesta, a onda i samo gradsko jezgro. Zahvaljujući dobroj organizaciji, već do sada je spakovano 8000 paketa. Iako deluje simbolično, kada znate da je to 9 šlepera i 200 tona robe, to je ipak ogroman posao i zahteva ozbiljnu organizaciju.

Кako bismo olakšali rad i funkcionisanje i ubrzali proces pakovanja paketa, u tekućoj godini nabavili smo viljuškara na gas, paletara i auto-prikolicu, ukupne vrednosti 3,8 miliona dinara. Navedena oprema se neće samo koristiti za pakovanje i transport paketa, već i za potrebe Gradske uprave, Sektora za vanredne situacije, za prevoz opreme, za potrebe majstora, kao i za potrebe ostalih javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

On je i najavio da će se paketi pomoći penzionerima ove godine deliti dva puta – sada i na jesen.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img