16.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 9, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Policija tokom przanika alkotestirala 1.801 vozača, 22. su vozili pod dejstvom alkoholaPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti kultureLeskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušniceUskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u Nišu

Grag Leskovac ponosan na činjenicu da je primer dobre prakse u poštovanju prava Roma

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je u društvu svojih saradnika i predsednika Skupštine grada Leskovca mr Aleksandra Đurovića ugostio predstavnike Roma čestitao im praznik Svetski dan Roma.

Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika na press konferenciji prilikom prijema kazala je; da je grad ponosan na činjenicu da saradnja sa pripadnicima romske nacionalne manjine daje pozitivne ishode.

„Svesni smo da moramo još raditi na ovom polju, da im pružimo što veće mogućnosti i pomognemo da budu što produktivniji deo društva“, kazala je Dimitrijević.

Ona je podsetila na činjenicu koju su pre dve nedelje predstavnici Nacionalnog saveta Roma izneli u Leskovcu prilikom održavanja redovne sednice Nacionalno saveta Roma, daje grad Leskovac primer dobre prakse kada se radi o odnosu prema pripadnicima romske nacionalne manjine i poštovanja njihovih prava.

„Grad Leskovac godinama unazad ulaže resurse u poboljšanje statusa Roma i konstantom komunikacijom sa predstavnicima institucija koje su najviše uključene u svakodnevni život najbrojnije nacionalne manjine targetira probleme i potrebe kako bi se zajedničkim snagama radilo na rešavanju“, kazala je Dimitrijević.

U ime romske zajednice obratiio se direktor Doma kulture Roma Srećeko Živković, koji je istakao da Dom kulture Roma, kao ustanova koja se bavi očuvanjem kulture romske nacionalne manjine, svake godine na tradicionaln način obeležava 8. april.

„I ove godine je položen venac na spomenih palim borcima u Arapovoj dolini jer se velika pažnja poklanja negovanju kulture sećanja“, kazao je Živković.

Ispred Nacionalnog saveta Roma obratio se član ovog saveta Mirislav Alilović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Policija tokom przanika alkotestirala 1.801 vozača, 22. su vozili pod dejstvom alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Lebanu, u toku praznika, alkotestirali su ukupno 1.801 vozača i sankcionisali 22....
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img