13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Dom učenika srednjih škola učenicima i studentima pruža kvalitetne usluge

Pročitajte

Prilikom današnjeg obilaska Doma učenika srednjih škola gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović naveo je da su učenici koji koriste domske usluge zadovoljni njihovim kvalitetom i podsetio da je ova ustanova 2018. godine dobila Svetosavsku nagradu.

On je prilikom posete ove ustanove posetio restoran-menzu gde se učenici i studenti hrane, ali i smeštajne jedinice. Cvetanović je hteo da uveri u kvalitet usluge koje Dom učenika pruža, i tokom obilaska razgovarao je učenicima i studentima.

Nakon obilaska na press konferenciji obratila se Jasmina Nedeljković, pomoćnik gradonačelnika, i tom prilikom istakla da ove godine se navršava 75 godina otkako ova ustanova brine o učenicima i studentima koji koriste njene usluge i iznela podatke da trenutno 106 učenika i 118 studenata smeštenih u Domu brine 56 zaposlenih, a u dodatnoj delatnosti su angažovane još 23 osobe.

Ona je podsetila da je Grad Leskovac za nadogradnju drugog sprata Doma učenika 2016. godine uložio preko 55 miliona dinara i dodala da Dom učenika priprema i distribuira hranu za privatne vrtiće u Leskovcu.

Direktor Doma učenika srednjih škola Ivan Ilić kazao je da su u domu smeštena deca koja žive van Leskovca, a osim učenika srednjih škola, pruža smeštaj i za studente sa Tehnološkog fakuteta i Visoke poslovne škole.

„Cene smeštaja i ishrane su vrlo povoljne, a deci je omogućeno da se bave raznim aktivnostima. U Domu postoji TV sala, moderna biblioteka sa 7000 naslova, teretana, sportski tereni, a deci je oomogućeno da posećuju otvorene i zatvorene bazene i kulturne sadržaje. O deci se brinu stručni, licencirani vaspitači, tokom celog dana“, kazao je Ilić.

Dom učenika ima kapacitet da primi 170 učenika i 120 studenata.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img