12.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Glišić: nisam pročitao izjavu Šapića, ali, SNS osuđuje svaki vid diskrimacije, bilo da je ona verska, nacionalna ili bilo koja druga

Pročitajte
Foto:screenshot YouTube SNS

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je da nije siguran da je pročitao izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o Romima, ali je dodao da ta stranka osuđuje svaki vid diskrimacije, bilo da je ona verska, nacionalna ili bilo koja druga, prenosi N1.

„Ali, izvinjavam se, ovu izjavu nisam pročitao konkretno i ne mogu do kraja da je komentarišem“, rekao je Glišić.

Podsećamo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, između ostalog je izjavio da rešenje problema nelegalnih romskih naselja jeste da se Romi integrišu u društvo, navodeći da to nije moguće ukoliko oni sami to ne žele.„To je teško jer oni (Romi) sami to odbijaju i na taj način ugrožavaju i svoj i život svojih komšija i sugrađana. Reč je o velikom broju naselja u kojima se ne poštuju nikakva pravila“, kazao je Šapić.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je izjavu kao „sramnu, neprimerenu i duboko zabrinjavajuću“, a opozicija je zatražila da „Šapićev rasizam hitno osude sve institucije“.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img