23.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

GrO SNS Leskovac demantuje sve podatke iznešene na press konfenciji GG „Za Leskovac ZAJEDNO“

Pročitajte

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac uputio je saopštenje za javnost povodom jučerašnje press konferencije GG“Za Leskovac ZAJEDNO“ koje prenosimo u celosti.

-Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac želi da javnost upozna sa načinom funkcionisanja određenih društvenih oblasti u gradu i time ukaže na netačnosti i neistine koje su na konferenciji za medije izneli članovi grupe građana Za Leskovac zajedno, a tiču se urbanističkih planova, funkcionisanja preduzeća Toplana i Urbanizam i izgradnja, kao i povećanja cena.

Za razliku od vremena kada su neki drugi bili nosioci odgovornosti i kada su se u Leskovcu dozvole izdavale samo onima koji su se smatrali pogodnim, sada je situacija potpuno drugačija.

Danas je u našem gradu svima omogućeno da investiraju, da svoj novac ulažu u Leskovac, čime se pomaže razvoj privredne klime, sveukupni progres i čitav ambijent. Tvrdnje da u Leskovcu većinu objekata, kako navode – čak 80%, gradi jedna firma apsolutno nisu tačne i iznete su sa ciljem narušavanja ugleda gradskih rukovodilaca, što i jeste namera opozicije.
Urbanistička planska dokumentacija u nadležnosti svih relevantnih službi grada Leskovca izrađuju se u skladu sa zakonskom regulativom propisanom Zakonom o planiranju i izgradnji, donosi se i doneta je u skladu sa redovnom zakonskom procedurom. Zakonska obaveza je da svi planovi višeg i nižeg reda budu međusobno usklađeni po hijerarhiji kroz duži vremenski period važenja, da se preispituju sa stečenim urbanističkim obavezama u daljoj primeni, usaglašavaju za dalju realizaciju shodno u međuvremenu donetim zakonima, uslovima imaoca javnih ovlašćenja, u međuvremenu donetih propisa, pravilnika, strategija, podzakonskih akata. Na Кomisiji za planove se mnoge ideje i zahtevi investitora ne usvajaju zato što se oceni da nisu adekvatni i u skladu sa planovima, a ni u javnom interesu.
U potpunosti je svaka procedura bila sprovedena transparentno i javno dostupna građanima kao i relevantnim subjektima, za dalju primenu i realizaciju urbanističke dokumentacije.

U interesu je našeg grada da se ovde ulaže. Pitamo odbornike grupe građana Za Leskovac zajedno da li treba da odbijamo investitore i uslovno rečeno ih oteramo u neki drugi grad? Da li je trebalo, da pomenemo konkretno jedan slučaj, ne usvojiti plan koji se tiče Zelene zone i da ona ostane samo prazno polje i zbog toga se ne zaposli više hiljada ljudi samo na tom prostoru?

Кada je reč o funkcionisanju JКP Toplana, u interesu je preduzeća i grada da se stambeni objekti priključe na toplovod kako bi preduzeće imalo dobit i kako bi se ta dobit slivala u budžet grada. To nije ustupak investitoru, već širenje mreže toplovoda.
JКP Toplana Leskovac poslednjih godina pored ulaganja u novije tehnologije, o čemu je već bilo reči, intenzivno radi i na proširenju broja korisnika usluga daljinskog grejanja. Da bi se tolovodna mreža mogla širiti, neophodno je da budu ispunjeni određeni tehički uslovi, te se toplovod širi tamo gde je to moguće, a ne tamo gde se zidaju stambeni objekti. Toplifikacija grada se vrši prema Dugoročnom planu toplifikacije, a koji je donet 2003. godine, i gde se vidi izgradnja toplovoda i u ulici Svetozara Markovića, zbog priključenja Zdravstvene stanice br. 3, tako da Toplana radi samo na osnovu planova, a koji su donosili oni koji sada prozivaju te projekte.

Imajući u vidu aktuelna svetska dešavanja povećanje cena komunalnih proizvoda i usluga je neminovnost. Cene usluga u Leskovcu nisu povećavane godinama, čak i decenijama, i rukovodioci grada ulažu maksimalne napore za iznalaženje optimalnih rešenja između rasta nivoa cena i zahteva da se ne ugrozi životni standard građana, uz očuvanje održivog potencijala komunalnih preduzeća za pružanje usluga odgovarajućeg obima i kvaliteta.

Što se tiče rehabilitacije ili asfaltiranja saobraćajnica na teritoriji grada Leskovca, u 2022. godini zaključeno je ukupno 11 ugovora, a samo tri je realizovala firma koju opozicini odbornici pominju. Sve firme koje su izvodile radove, kao i navedena, imaju asfaltnu bazu i njeno postojanje je bio jedan od uslova u pogledu tehničkog i stručnog kapaciteta i ista je dostavila dokaze kojima je potvrdila da asfaltnu bazu ima u vlasništvu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac poziva građane Leskovca i okoline da se sete vremena bivših rukovodilaca gradom. Da se sete propadanja našeg grada i sivila koje je tada u Leskovcu vladalo, vremena kada je odbornik Nebojša Cakić bio deo rukovodstva i odluka koje su se tada donosile i u čiju korist su one bile.

Trenutno rukovodstvo našeg grada sve odluke i planove pravi sa ciljem unapređenja života stanovnika Leskovca i svim oblastima je jednako posvećeno. To naši sugrađani znaju što pokazuju konstantnom podrškom Srpskoj naprednoj stranci na izborima na čemu smo im zahvalni i ovim putem im poručujemo da ćemo i dalje raditi za njihovu dobrobit.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img