13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

U Turskoj oblasti pogođeno zemljotresom živelo 200 000 Roma

Pročitajte

Međunarodna romska unija IRU uputila je apel UN-u, Evropskoj uniji, međunarodnim organizacijama, Udruženjima romske dijaspore i svim međunarodnim činiocima da se hitno pomogne Romima, kao i ostalim ugroženim građanima Turske u području seizmičkih kretanja (zemljotresa), prenosi portal Newipe.

Ovaj portal navodi da se u saopštenju Unije navodi da se još ne zna tačan broj poginulih i povređenih, ali se zna da je u oblasti deset ugroženih gradova živelo oko 200.000 Roma.

“Njihove kuće su porušene. Apelujemo da se uz Rome naša aktivnost odnosi i na druge ljude koji su u istoj ili sličnoj situaciji. Podržavamo dobar odnos Turaka i Roma koji su građani Turske. Želimo pomoći svima. Svi smo mi ljudi”, kazali su u zajedničkom saopštenju predsednik IRU-a Cioba Dorin i potpredsednik Mehmed Mujić.

Napomenuo je da će IRU sve svoje resurse iskoristiti za pomoć ugroženim ljudima Turske.

Internacionalna Romska Unija takođe je izrazila saučešće predsedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, Ambasadi Turske u BiH , i svim građanima Turske zbog razornih zemljotresa koji su ugrozili puno ljudi na jugoistoku Turske.

Izvor: Newipe

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img