12.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Tokom vikenda hladno i sa snegom

Pročitajte
Foto:ROMinfomedia

Pravo zimsko vreme, hladno i sa snegom, obeležiće vikend pred nama. Doći će do manjeg povećanja snežnog pokrivača u svim krajevima, osim na krajnjem severu. 

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) jutros u 6 sati najhladnije je bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus sedam stepeni Celzijusa. Na Crnom Vrhu bilo je minus šest, a na Zlatiboru minus pet stepeni Celzijusa. Najtopliji je Negotin, gde je izmereno dva stepena. U Beogradu je nula stepeni.

U južnim predelima temperatura će biti oko 2. podeljka, a na planinama ostaje ispod nule tokom celog dana.

Drugog dana vikenda padavine će biti u slabljenju u celoj Srbiji, a u večernjim satima očekuje se i delimično razvedravanje. Upravo zbog toga u ponedeljak dolazi do pada temperature u jutarnjim satima, te će lokalno biti i do -5 stepeni. Maksimalna dnevna će u nedelju biti oko 3 stepena, a u ponedeljak lokalno i do 5, sa smenom sunca i oblaka.

U Srbiji će početkom naredne nedelje biti pretežno sunčano i suvo vreme, a trenutni prognostički modeli za celu sledeću nedelju najavljuju promenljivo i nestabilno vreme, sa smenom sunca i oblaka i slabim i umerenim mešovitim padavinama.

U utorak počinje da duva jak severni i severozapadni vetar, očekuje se i prolazno naoblačenje sa kišom i susnežicom, a u višim planinskim predelima padaće sneg.

U sredu ponovo suvo i pretežno sunčanom, toplije, a za drugu polovinu nedelje prognoziraju se nove mešovite padavine i novo zahlađenje.

euronews

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img