7.8 C
Leskovac
ponedeljak, april 29, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u LeskovcuU Leskovcu rođene tri bebe u jednom danuU Briselu predsedniku opštine Vrnjačka Banja dodeljena nagrada“Prijatelj Roma“Vozili pod dejstvom droge i alkoholaOdržan komemorativni skup povodom 25 godina od raketiranja voza u Grdeličkoj klisuru u NATO agresiji

U okviru svetosavske nedelje održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u plivanju

Pročitajte

Na bazenima SRC „Dubočice“ danas je održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u plivanju. Ovo je jedna od tradicionalnih manifestacija u okviru svetosavske nedelje, u organizaciji OŠ „Кosta Stamenković“ u Leskovcu, domaćina ovogodišnjih Svetosavskih svečanosti.

Takmičenje u plivanju je otvorio Stefan Кitanović, član Gradskog veća. On je istakao značaj sporta u razvoju dece, kroz koji se uče fer-pleju, takmiče, ali i zabavljaju.

„Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem je pokazao da na jedan sveobuhvatan način brine o sportu i sportskim klubovima i organizacijama. Za SRC „Dubočica“ je ove godine iz budžeta izdvojeno 144 miliona dinara, a da sportski centar to i zaslužuje pokazao je uslovima koje obezbeđuje, između ostalog i uslovima na bazenima. To tvrde ne samo plivački i vaterpolo klubovi iz Leskovca, već i oni koji dolaze sa strane. Na pripreme u Leskovac dolaze klubovi iz Niša, Beograda, Novog Sada, ali i iz Makedonije i Slovenije. Za dva plivačka kluba iz Leskovca iz budžeta grada se izdvaja 5,1 miliona dinara. Plivači su najbolji ambasadori našeg grada. Grad Leskovac kroz Fond za mlade talente nagrađuje i najuspešnije sportiste, a najveći broj među njima su upravo plivači. Sva ulaganja u sport se višestruke isplate – imamo zdravu decu, a zdrava deca znače zdravu budućnost“, naveo je Кitanović.

Aleksandra Sibinović, direktorka OŠ „Кosta Stamenković“, navela je da na današnjem, tradicionalnom svetosavskom takmičenju u plivanju učestvuje oko 200 osnovaca i srednjoškolaca, koji se takmiče u različitim kategorijama i disciplinama. Ona se posebno zahvalila lokalnoj samoupravi, na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem, na velikoj podršci za sve aktivnosti u okviru Svetosavskih svečanosti. Zahvalnost je uputila i Gradskom savezu sa školski sport, Sportsko-rekreativnom centru „Dubočica“, kao i Plivačkom klubu „Leskovac, koji su omogućili održavanje ovog takmičenja.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u Leskovcu

Grad Leskovac u saradnji sa svim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Leskovca, Predškolskom ustanovom “Vukica Mitrović”, osnovnim...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img