18.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

AMARO SASTIPE! COVID19

Pročitajte

Nebojša Dimitrijević direktor Opšte bolnice Leskovac bio je naš sagovornik na temu COVID19.

Šta je sve direktor Dimitrijević kazao na ovu temu možete pogledati u video prilogu ispod ovog teksta.

Situacija izazvana pandemijom КOVID-19 posebno pogađa najranjivije zajednice u Srbiji, a naročito romsku. Romima i Romkinjama, zbog načina života i izolovanosti od društvenih tokova, nedostaju pravovremene informacije.
Tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije КOVID-19, pojedini građani i mediji se prema Romima odnose kao prema pretnji javnom zdravlju i po toj osnovi traže posebne mere za Rome. Svaka krizna situacija pokazuje koliko smo spremni da pomognemo najranjivijim grupama.

Virus Кovid -19 uplašio je i zatekao i ona društva za koja smo smatrali da neće imati problema. Ipak, dok su svi jurili da nabave sredstva za higijenu, dezinficijense, maske i slušali informacije proverene i neproverene, veliki broj Roma u Srbiji ova situacija zatekla je bez vode i struje.

Medijiski materijal nastao je u okviru projekata „AMARO SASTIPE!“ koji je podržao Grad Leskovac na konkursu iz oblasti javnog informisanja za 2022.godinu

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img