26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Cvetanović održao sastanak sa privrednicima Grada Leskovca

Pročitajte

Gradonačelnik Gorana Cvetanović održao je danas sastanak sa privrednicima Grada Leskovca, i tom prilikom rekao je da za svaki grad koji se ubrzano razvija je neophodna stalna saradnja i konstruktivni dijalog između lokalne samouprave i nosioca privrednog napretka.

„Svesni smo da je privreda motor društvenog i ekonomskog razvoja i zato godinama unazad održavamo ovakve sastanke na kojima se trudimo da razumemo sve izazove koje vi kao privredni subjekti imate, da čujemo vaše predloge, sugestije i ideje i da na taj način dodatno poboljšamo privredni ambijent u našem gradu“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Privrednici su tokom sastanaka istakli probleme sa kojima se suočavaju u svom poslovanju, ali i su lokalnoj samoupravi dali konkretne predloge za unapređenje infeastrukture, turizma i poljoprivrede.

U ime kompanije „Frenki komerc“ Marjan Stefanović, podsetio je da je ova firma na sličnom sastanku prošle godine iznela problem oko nelegalnog prevoza na pravcu za Donje Stopanje i Vinarce i dodao da je taj problem rešen i da gradski saobraćaj na ovoj deonici funkcioniše nesmetano.

„Ovog puta želimo da vam ukratko predstavimo naše poslovanje. Troškovi u mesecu oktobru su nam iznosili za 45 radnika 3,15 miliona dinara. Za 18.000 litara evro-dizel goriva utrošeno je dodatnih 3,77 miliona, metan 9.000 litara 1,125 miliona, dok je za rezervne delove, auto gume i maziva otišlo 1,5 miliona, što ukupno čini sumu od 9,55 miliona. Dnevni pazari su u proseku 120.000, što znači da je prihod od 3,6 miliona, mesečne karte oko dva miliona, mesečne karte od firmi i škola 1,5 miliona, što ukupno daje zbir od 7,1 milion. Gubitak je od nekih 2,5 miliona u gradskom i prigradskom saobraćaju. Naša molba je, kako ne bismo došli u situaciju da ugrozimo poslovanje, da se razmotri eventualno novo povećanje cene karata ili da Grad Leskovac nađe načina da se izvrši subvencija nerentabilnih linija do udaljenih ruralnih mesta kao što su polasci do Barja, Igrišta, Podrimca, Dušanova, Grajevca, Petrovca, itd.“

U svom odgovoru gradonačelnik je rekao da se cena karata neće povećavati, kao i da je već usvojen budžet za narednu godinu.

„Razmotrićemo ove linije ne samo zbog vaše firme, nego i zbog samih građana i putnika, kao i tu razliku, koju ćete dokumentovati. Ovo ne govorim samo vama, nego ii drugim prevoznicima“, istakao je Cvetanović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img