21.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

JKP VODOVOD dobilo novo specijalno kombinovano vozilo

Pročitajte

Javno komunalno preduzeće Vodovod, predstavilo je danas novo specijalno kombinovano vozilo Кanal džet sa dvostrukom namenom. Reč je o vozilu koje će olakšati održavanje razgranate kanalizacione mreže.

Ukupna zapremina rezervoarskog prostora vozila je 8 kubika, od čega je 5 kubika namenjeno za vodu fekalnog porekla, dok je 3 kubika namenjeno za čistu vodu. Vozilo je opremljeno svom pratećom opremom uključujući i vakuum pumpu i pumpu visokog pritiska koja je opremljena velikim i malim vitlom sa cevima dugim od 100 metara, sa kompletnom opremom za rukovanje, senzorima i alarmima kojima se omogućava bezbedan rad rukovaoca specijalnim vozilom. Takođe vozilo je opremljeno motorom euro 6 koje zadovoljava sve ekološke standarde u skladu sa zaštitom životne sredine. Cela nadogradnja vozila na Iveko šasiji je pokrivena spoljašnjom maskom aerodinamičnog oblika, čime su sve kompenente nadogradnje zaštićene od spoljašnjih atmosferskih uticaja i mehaničkih oštećenja vozila.

Ukupna vrednost nabavke vozila putem finansijskog lizinga iznosi 29,8 miliona dinara.

JKP

Vozilo je predstavio direktor JКP Vodovod Staniša Ristić koji je kazao d je najveća prednost ovog vozila obavljanje dve funkcije istovremeno ili pojedinačno u zavisnosti od potrebe na terenu, a to je odgušenje kanalizacije vodenim mlazom pod pritiskom ali i usisivanje muljevitog sadržaja vakuum pumpom.

„Na ovaj način omogućeno je brzo, efikasno i ekonomično čišćenje i održavanje gradske kanalizacione mreže“, kazao je Ristić.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img