15.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Protest pijačnih prodavaca u Beogradu

Pročitajte

Danas su tezge na robnim pijacama u Leskovca uglavnom bile prazne, jer je većina prodavaca protestovala u Beogradu zbog uvođenja elektronske fiskalizacije.

Prodavci traže potpuno ukidanje fiskalizacije za sve pijačne prodavce, a poručili su da vlast ubija duh pijace, te da je ovo borba za opstanak svih onih koji rade na pijacama širom Srbije, pišu mediji.

Pijačni prodavci navodeda ne postoje nikakvi uslovi za fiskalizaciju, jer nemaju radno vreme, rade na otvorenom, roba se prodaje slobodnom trgovinom-pazarom, nemaju struje, vode, i da na pijacama plaćaju sve namete, od WC-a zakupa tezgi, parking mesta i poreza državi.

Pijačni prodavci pozvali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dodje i razgovara sa njima, kako bi mu predočili veoma tešku situaciju sa kojom se prodavci na pijacama suočavaju.

Iz udruženja Pijačnih prodavaca danas su kazali da su preduzeli konkretne mere da su poslali dopis svim nadležnim institucijama tražeći ukidanje fiskalizacije.

Oni su najavili da, ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune, da će za sedam dana doći ispred Predsedništva.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img