16.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 9, 2024

Socijalistička partija Srbije i Demokratska unija Roma potpisale sporazum o saradnji

Pročitajte
Foto:SPS

U sedištu Socijalističke partije Srbije, predsednik SPS Ivica Dačić potpisao je Sporazum o saradnji sa predsednikom Demokratske unije Roma Duškom Jovanovićem.

Nakon potpisivanja Ivica Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje sa Demokratskom unijom Roma, osvrnuo se na i period pre 2000 godine podsetivši da se SPS aktivno bavio položajem i pravima Roma od svog nastanka.

Foto:SPS

-Mi želimo da nastavimo sa takvom politikom i dalje, to je u suštini sadržaj našeg Sporazuma o saradnji , da će DUR i SPS raditi kontinuirano na poboljšanju položaja Roma i uključivanje u sve aktivnosti i političke institucije u kojima će naša Кoalicija imati učešće.

Ovo je formalizacija naše saradnje koja traje dugi niz godina sa željom da inkluzija Roma u naše društvo bude u potpunosti završena.

Foto:SPS

Predsednik Demokratske unije Roma Duško Jovanović se zahvalio predsedniku SPS na ovoj inicijativi podvukao da je činjenica da decenijama unazad veliki broj Roma podržava SPS i to ne bez razloga. Inkluzivne procese je SPS prva započela još davne 1992 godine sa uvođenjem Romskog jezika u medije i osnovne škole.

-Zato sa razlogom možemo da kažemo da je upravo SPS pokretač inkluzije Roma u Srbiji.

Pomenuo bih ovu saradnju kroz opštinu Apatin gde je SPS dugo godina bio na vlasti. Ta opština je dobila nagradu od Evropske komisije za pristup u rešavanju problema za Romske nacionalne manjine.

Pozivam romsku nacionalnu zajednicu i sve građane Srbije da podrže Socijalističku partiju Srbije i stranke koje su u okviru ove koalicije jer ukoliko date glas SPS-u praktično ste dali glas Demokratskoj uniji Roma i možemo da sprovodimo sve one mere i aktivnosti kako bismo smanjili siromaštvo Romske zajednice.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas se obeležava 9.maj Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope

U Evropi i Rusiji se danas obeležava 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img