12.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Grad Niš će dograditi kuću porodice Karimanović

Pročitajte
Foto:ROMinfomedia/Robert Karimanović

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je početkom ove nedelje da će porodici devojčice Monike Karimanović biti dograđena kuća i tako biti rešen njihov stambeni problem, pišu Niške vesti

Ona je kazala da je otac devojčice tražio dogradnju kuće i da je grad pristao na to.

Takođe je kazala da je bilo pokušaja da se ono što se događalo devojčici „zloupotrebi u političke svrhe, ali da to više neće moći“.

Monika Karimanović sa roditeljima živi u kući njenog dede koja nije uslovna za boravak više ljudi, a na njihov stambeni problem pažnju javnosti skrenuo je pažnju decembra prošle godine predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

On je putem društvenih mreža saopštio da porodica devojčice iz Niša koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, na gradskom konkursu za prodaju ili davanje u zakup takozvanih socijalnih stanova nije ispunila uslove.

Jurić je istakao da su Karimanovići odbijeni na gradskom konkursu zakup socijalnih stanova u ulici Majakovskog, a ponuđen im je stan na petom spratu koji je bez grejanja i prokišnjava.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski reagovala je povodom Jurićevih objava i istakla da stan koji je ponuđen porodici Monike Karimanović nije neuslovan, te je pozvala roditelje da razgovaraju sa njom lično kako bi zajednički našli rešenje njihovog stambenog problema.

Sotirovski je istakla da Karimanović nisu mogli da dobiju u zakup stan u ulici Majakovskog jer nemaju primanja, odnosno nisu zaposleni, a uz to žive u zajedničkom domaćinstvu sa bakom i dekom, pa se smatra da imaju rešeno stambeno pitnje.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo je 12-godišnju Moniku Karimanović na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena posle desetodnevne potere.

Jovanović je uhapšen šest dana kasnije na seskom groblju u rodnoj Malči i osuđen na doživotnu robiju.

Izvor:Niške vesti

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img