21.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

Tužilac iz Lebana prelom vilice okarakterisao kao laka telesna povreda, povređeni mladić preživljava traume(VIDEO)

Pročitajte

Šesnaestogodišnjeg Branislava Stamenkovića 21.novembra na privatnoj proslavi slave svetog Arandjela krvnički je oko 21 sat u selu Pertate pretukao Sefan Mitrović(23) iz ovog mesta, nanevši mu teške povrede zbog kojih je morao biti operisan na odeljenju maksiofacijalne hirurgije u Nišu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lebanu, su tada brzom akcijom, uhapsili Stefana Mitrovića iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda, navedeno je tada u saopštenju PU Leskovac poslato redakciji ROMinfomedia.

Posle više od mesec dana roditelji Branislava Stamenkovića nisu znali gde se predmet nalazi i da li je protiv krvnika podignuta krivična prijava.

„Inspektori i policija iz Leskovca navodno nisu znali gde je predmet i šta se uopšte dešava sa slučajem, sve dok nam nije pomogoo zamenik komandira policijske ispostave u Lebanu i našao predmet, koji je bio u tužilaštvu u Lebanu“, kazao je za ROMinfomediu Momčilo Stamenković otac povredjenog Branislava.

Prema rečima Momčila, inspektori sa njim nisu želeli da razgovaraju, niti da mu daju bilo koju informaciju. Terali su ga od sebe rečima “ DOSADAN SI!“, priča nam razočarani otac povredjenog mladića.

Momčilo je dobio poziv, u koji je ROMinfomedia imala uvid, da u svojstvu zastupnika maloletnog Branislava Stamenkovića prisustvuje saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu, koje je zakazano za 27.januar 2022.godine u 12h. Roditelji su razočarani okarakterisanjem povrede njihovog sina, od strane policije i tužilaštva kao, laka telesna povreda za krivično delo iz člana 121 stav 6 Krivičnog zakonika.

Medjutim, uvidom u Krivični zakonik Republike Srbije, član 121 je za krivično delo Teška telesna povreda, u stavu 6 koji glasi:

(1)Ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje teško naruši,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(6)Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno prema maloletnom licu ili bremenitoj ženi ili licu koje obavlja poslove od javnog značaja,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina, za delo iz stava 2. ovog člana zatvorom od dve do dvanaest godina, a za delo iz stava 3. ovog člana zatvorom od pet do petnaest godina.

Da li je učinjena nenamerna tehnička greška u pozivu za saslušanje pokazaće se na dan saslučanja Branislava Stamenkovića.

Branislav je operisan i operacija je trajala više od tri sata, redovno odlazi na kontrole i rana mu zarasta. On, prema preporuci lekara neće više moći da svira trubu, zbog povrede vilice koja će mu ostaviti trajne posledice, jer su mu u vilici ugradjene metalne pločice.

„Imam strah da ga ne sretnem u gradu, jer on non-stop dolazi u grad. Imam traume, sad ne mogu da spavam, sve mi to u glavu dolazi, kako me udario, kako se drao, ostavio mi je psihičke, mentalne i fizičke posledice“, kazao nam je u razgovoru povredjeni Branislav Stamenković.

Roditelji, kako su nam objasnili, angažovali su advokate kao i organizacije koje se bave ljudskim i manjinskim pravima, jer sumnjaju u isntitucije da će nasilnika osloboditi krivice. Oni su u razgovoru iskazali žaljenje što je krivična prijava podneta samo za povrede, ali ne i što je delo učinjeno, kao motiv, na nacionalnoj osnovi, jer je osumnjičeni Stefan Mitrović, Branislava i članove njegovog orkestra psovao i vređao na nacionalnoj osnovi.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img