23.8 C
Leskovac
petak, mart 29, 2024

ROMSKA ŽENSKA MREŽA SRBIJE: SOLIDARNOST SA MARINIKOM TEPIĆ I NAŠIM RUMUNSKIM SESTRAMA

Pročitajte

Romska ženska mreža Srbije izrazila je solidarnost sa potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić i svim pripadnicama rumunske nacionalne manjine, a povodom svih napada i govora mržnje oličenom u nastupu reditelja i komandanta nekadašnje paravojne formacije „Beli orlovi“ Dragoslava Bokana u medijima sa nacionalnom frekvencijom.

„Mi, žene razičitog etničkog porekla smo isključene iz političkog života i od nas se očekuje da se ne bavimo politikom, nama se ne veruje! Dozvoljeno nam je da govorimo samo o pitanjima direkno vezanim za našu manjinsku zajednicu! Svako naše istupanje sa sobom nosi osudu i ukazivanje na naše poreklo, čime se negira ili umanjuje ono što govorimo i za šta se zalažemo!“, navodi se u saopštenju.

One su kako navode, zanimljive smo samo onda kada treba da sakupe glasove svoje zajednice.

„Mi smo građanke ove zemlje i nismo nacionalni neprijatelji! Svaka politika ove zemlje se tiče naših života!“,ističe Romska ženska mreža Srbije.

One podržavaju sve žene da se bave javnim i političkim životom i osuđuju svaku diskvalifikaciju na osnovu njihovog roda, rase, etničkog porekla i svakog drugog manjinskog svojstva.

Ova Mreža upozorava da su neprijatelji Srbije oni koji raspiruju rasnu, nacionalnu i versku mržnju! Oni koji sprečavaju žene da javno govore šta misli, oni koji propagiraju i sprovode nasilje nad ženama!

„Zahtevamo od medija da ukazuju i spreče govor mržnje! Zahtevamo od države da reaguje i kazni nasilje!“, navodi se na kraju saopštenja.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Cvetanović i Alijević potpisali ugovor o donaciji 3 miliona dinara za uredjenje hrama romske crkve

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i starešina crkve Selim Alijević potpisali su danas ugovor o donaciji tri miliona dinara...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img