18.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Kažnjavanje ugostitelja zbog nepoštovanja epidemioloških mera?

Pročitajte

Mnogi u Srbiji ne poštuju epidemiološke mere, a nedovoljno se i kontrološe sprovođenje tih mera.

Svadbe i provodi u noćnim klubovima okupljaju mnogo više ljudi nego što je preventivnim merama propisano. I sve to se već danima unazad odražava i u epidemijskoj statistici. Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove navodi za medije da će insistirati na pojačanom nadzoru u javnom prevozu, tržnim centrima i megamarketima.

Stamenković navodi da je javni prevoz prepoznat kao mesto sa povećanim rizikom od zaraze i da će iz tog razloga insistirati na pojačanom nadzoru poštovanja mera u istom.

„Insistiraćemo na pojačanom nadzoru – broj jedan će biti javni saobraćaj jer je javni prevoz po nekom prioritetu rizika prepoznat kao delatnost koja će sigurno u ovoj epidemiološkoj situaciji pogoršanja imajući u vidu brojke sigurno biti prvi na listi. Kontrolisaćemo i ugostiteljske objekte. Mislim da ćemo akcenat ponovo baciti na tržne centre i na megamarkete jer očigledno tu veliki broj zaposlenih nije poštovao svoje obaveze ne samo građani i koronaredari“, navodi Stamenković.

„Očekujem da lokalne samouprave i komunalne inspekcije i milicije daju svoj doprinos u svemu ovome“, dodaje on.

Navodi da je inspekcijska kontrolisala poštovanje mera tokom jula i avgusta i da se broj prekršajnih naloga kreće oko 300. „Nepravilnosti koje su inspektori konstatovali na terenu odnose se na zaposlene koji ne nose zaštitne maske, korona redare koji nisu radili svoj posao baš na pravi način zato je i povećan broj kaznenih mera u tržnim centrima“, navodi.

Objašnjava da je ugostiteljstvo prvo na lestvici kažnjavanja zbog, kako kaže, očiglednog kršenja mera – nepoštovanja distance, a prema njegovim rečima, osim klasičnog povećanja inspekcijskog nadzora pokušaće se i drugi načini mobilizacije inspektora.

RTS/Novosti/ROMinfomedia

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img