27.8 C
Leskovac
nedelja, jul 7, 2024

NSZ Filijala Leskovac uručila ugovore polaznicima stručne prakse

Pročitajte

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Leskovac je u utorak 28.maja organizovala podelu ugovora za realizaciju mere stručna praksa, poslodavcima i licima, polaznicima ovog programa sa teritorije grada Leskovca.

Zahtev za pomenuti program podnelo 25 poslodavaca, 11 iz javnog i 14 iz privatnog sektora za ukupno 67 lica.

„Ukupan broj lica sa teritorije Filijala Leskovac, odnosno sa teritorije Jablaničkog okruga, koja će biti uključena u pomenutu meru je 121 lice, uz mogućnost da se taj broj poveća u zavisnosti od zahteva od strane poslodavaca i interesovanja. NSZ je za ovu meru izdvojila preko 44 miliona dinara. Mera stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u zanimanju za koje je stečeno odgovarajuće obrazovanje, rad i obavljanje pripravničkog staža i polaganja stručnog ispita“- kazala je direktorka NSZ Filijale Leskovac Olivera Pešić, koja je ovom prilikom ponovo pozvala sve poslodavce sa teritorije Jablaničkog okruga da podnose zahteve i učestvuju na javnim pozivima i konkursima NSZ.

U ime poslodavaca koji su danas preuzeli ugovore obratio se prim. dr Milan Petrović pomoćnik direktora OB Leskovac i kazao da će u bolnici stručnu praksu obavljati 16 polaznika koji će krenuti sa tim 1. juna i da se nada da će oni sve završiti sa uspehom i započeti i rad u toj ustanovi.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

„Leskovački karneval-2024“ postao „punoletan“ i najveći na Balkanu RIMSKI IMPERATOR,TURSKA SULTANIJA I SNEŽANINI PATULJCI NA LESKOVAČKOJ KALDRMI

Velikim vatrometom par sati iza ponoći 7-og jula spuštena je zavesa na 18-ti „Leskovački karneval -2024“. Ovogodišnji karneval u...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img