11.8 C
Leskovac
subota, maj 4, 2024
NAJNOVIJE VESTI
U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u Leskovcu

Održan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“

Pročitajte

Zavičajni čas istorije na temu „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“održano je danas u Narodnoj biblioteci“Radoje Domanović“.


Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu i Narodni muzej Leskovac organizovali su čas zavičajne istorije na temu „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“. Čas zavičajne istorije počeo je okupljanjem u parku Devet Jugovića, a nakon toga, sa učenicima osmog razreda osnovne škole posetili su Arapovu dolinu, jedno od najvećih stratišta Roma u Drugom svetskom ratu. Čas se nastavio u Čitaonici Biblioteke.

Na konferenciji za medije obratili su se Vesna Ilić, direktor Biblioteke, Nebojša Dimitrijević, direktor Narodnog muzeja i potomci logoraša Ana Mihajlović i Aleksandar Nešić.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravila Marija Rajković, članica Gradskog veća koja je čas zavičajne istorije prilika da se dublje zagledamo u tamne strane naše prošlosti, ali i da izvučemo pouke za budućnost.

„Kroz edukaciju, dijalog i promociju vrednosti kao što su poštovanje, empatija i solidarnost, možemo graditi društvo koje se zalaže za mir, pravdu i jednakost za sve svoje građane“-kazala je Rajković.

Izložba se može posetiti istog dana u vremenskom periodu od 13.00 do 17.00 časova uz prikaz predmeta iz zbirki Narodnog muzeja Leskovac i publikacije iz knjižnog fonda Biblioteke, a uz stručno vođenje kustosa i bibliotekara.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJU

Vozač automobila danas oko 11 sati čekićem je nasrnuo na Anđelinu Kamberović staru 48 godina iz romskog naselja Podvorce,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img