17.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

OTKRIVEN VEĆI BROJ PACIJENATA ZA BOLESTIMA TIROIDNE ŽLEZDE

Pročitajte

Blizu pet hiljada pacijenata iz svih šest opština jablaničkog upravnog okruga,kao i pacijenata iz Pomoravlja sa KIM u toku dana u nedelju 3-eg marta  od 8 do 16 sati izvršilo je neku od provera zdrastvenog bilansa štitaste žlezde.

   Preventivni pregledi štitaste žlezde obuhvatili su ultrazvučnu dijagnostiku i laboratorijsku analizu krvi za nivo hormona štitaste žlezde TSH,FT4, a-r antitela i ostali parametri. 

    Prema našem saznanju od 170 zdrastvenih ustanova u zemli najveće interesovanje pacijenata za ovu vrstu pregleda danas vladalo  je u Leskovcu, jer je veliki broj njih koji su došli  iz naselja izvan grada Leskovca zbog prevelike gužve ostali bez pregleda. 

    Preglede su mogli da imaju svi pacijenti bez lekarskog uputa i zdrastvene knjiužice.

   Ekspert ultrazvučne dijagnostike štitaste žlezde dr Petar Vulanović u našem razgovru istakao je da je očekivano današnje veliko interesovanje pacijenata. „Uslovi rada i nezdravi stilovi života,ali i nebriga pojedinaca za sopstveno zdravlje i drugi nasledni faktori doprinelo je većem broju obolelih štitaste žlezde“naglasio dr Vulanović .

  U našem poslednjem razgovoru primarijus dr Nbojša Dimitrijević direktor Ošte bolnice u Leskovcu  je istakao da će ovakvi preventivni pregledi Leskovčana i pacijenata iz drugih opština Jablaničkog upravnog okruga zbog prevelikog interesovanaja  biti organizovani češće tokom tekuće 2024.godine. 

Tekst:Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img