23.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 6, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Uskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet Jugovića

Inicijativa A 11: Policajci prekoračili ovlašćenja prilikom upada u neformalno romsko naselje

Pročitajte

Pravni tim Inicijative A 11 saopštio je danas da su policijski službenici koji su 10. februara bili u neformalnom romskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića u Beogradu, prekoračili ovlašćenja i da treba da odgovaraju za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Članovi inicijative A 11 rekli su u beogradskom Medija centru da su do tog zaključaka došli na osnovu iskaza stanovnika tog neformalnog romskog naselja. „Ljudi su bili uznemireni i uplašeni kad smo ih posetili. Pričali smo sa stanovnicima tri kuće. Najmanje tri policajca došla su džipom i u uniformama, ali nisu pokazali nikakav nalog za pretres već su samo ušli u kuću. Ženu sa detetom udarili su pendrekom i ona je pala na frižidar. Mi imamo uslikana i ta oštećenja imovine koja su nastala prilikom upada policije“, navela je Nađa Marković iz A 11 inicijative.

Ona je dodala da je muškarac koji je tom prilikom zadobio modrice otišao kod lekara i da ima izveštaj o nanetim povredama, a da će Inicijativa nastaviti da prikuplja dokaze i da će pokrenuti postupke pred nadležnim institucijama.

Marko Vasiljević iz te organizacije kazao je da je nekoliko pripadnika naselja pozvano 12. februara u MUP i da im je rečeno da će biti pokrenut postupak protiv policajaca koji su prekoračili ovlašćenja. {image2} MUP je dan ranije u saopštenju naveo da su policajci u skladu sa zakonom na adresama stanovanja potraživali lica koja se sumnjiče za napad na policajca. Vasiljević je rekao da će Inicijativa A 11 tražiti odgovore na pitanja ko je izdao naredbu za upad u romsko naselje, šta je tužilaštvo preuzelo, i da li će Zaštitnig građana pokrenuti postupak kontrole. Unija Roma Srbije ranije je osudila tu akciju policije, a ispred Policijske uprave za Grad Beograd održan je protest 12. februara.

Izvor: Beta

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Uskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….

Najveći hrišćanski praznik Uskrs proslavljen je juče u romskim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu i ostalim crkvama u...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img