21.8 C
Leskovac
subota, april 27, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u LeskovcuU Leskovcu rođene tri bebe u jednom danuU Briselu predsedniku opštine Vrnjačka Banja dodeljena nagrada“Prijatelj Roma“Vozili pod dejstvom droge i alkoholaOdržan komemorativni skup povodom 25 godina od raketiranja voza u Grdeličkoj klisuru u NATO agresiji

Miloš Mihajlović: nismo dobili zvanično izvinjenje od Nestorovića za vređanje Roma, da se izvini iz Narodne skupštine

Pročitajte

Unija Roma Srbije nije prihvatila izvinjenje poslanika Branimira Nestorovića koje je uputio predsedniku Nacionalnog saveta Roma, Daliboru Nakiću u telefonskom razgovoru, zbog ispada u Skupštini kada je svoje kolege iz opozicije nazvao „Ciganima“, a njihovo ponašanje „ciganijom“.

Iz Unije Roma Srbije istakli su da privatna izvinjenja ne prihvataju, te da će prihvatiti samo izvinjenje iz Narodne skupštine, piše Danas.

Nestorović je u svom izvinjenju istakao da poštuje sve nacionalne manjine, a da posebno duboko poštovanje gaji prema Romima, i obećao punu podršku u izgradnji inkluzivnijeg društva, kao i u kreiranju politika usmerenih na unapređenje položaja Roma.

Unija Roma Srbije javno je osudila Nestorovića, navodeći da Narodna skupština nije mesto gde će se slati rasističke izjave. Miloš Mihajlović, predsednik Unije Roma Srbije, istakao je za Danas da Nestorović nije privatno uvredio članove i predsednika Nacionalnog saveta da bi im se izvinjavao putem telefonskog razgovora.

„Romska politička partija koja štiti prava i interese Roma u Srbiji, Unija Roma Srbije, reagovala je i zatražila javno izvinjenje Nestorovića svim pripadnicima Romske zajednice u Srbiji. Nestorović je pokušavao da opravda svoje reči preko pojedinih portala, ali zvanično izvinjenje sa njegove strane nismo dobili“, rekao je Mihajlović.

Izvor:N1/Danas/ROMinfomedia

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u Leskovcu

Grad Leskovac u saradnji sa svim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Leskovca, Predškolskom ustanovom “Vukica Mitrović”, osnovnim...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img