13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Završen upis penzionera iz Leskovca i Jablaničkog upravnog okruga za subvenbcionarno banjsko lečenje posredstvom Fonda PIO -Srbije

Pročitajte

U četvrtak 25-og januara, tekuće 2024.godine, završen je upis kandidata sa subvencionarano banjsko i drugo lečenje penzionera iz Leskovca i Jablaničkog upravnog okruga ,posredstvom republičkog Fonda PIO.

    Kako smo saznali na licu mesta u leskovačkom Udruženju starosnih penzionera na sedam upsinih punktova upisano je oko 2000 penzionera  svih kategorija sa područja koje pokriva grad Leskovac, a čija mesečna primanja ne prelaze cifru od 39.850 dinara . 

„U toku dana iz drugih upisnih punktova iz Jablaničkog okruga prispeće još oko  hiljadu prijava,odnosno zahteva, za subvencionirano lečenje. tokom ovog  poslednjeg dana (danas) mi smo pregledali oko 1700 urednih prijava penzionera svih kategorija i različite starosne dobi. 

Da bi stekli ovaj benefikt na rang listu podnosioca zahteva utiiče sledeće: godine primanja penzije,visina penzije i godine radnog staža pre odlaska u penziju..

Nakon rangiranja oni će na osnovu odgovarajuće medicinske dokumentacije  iskoristiti ovo svoje pravo.,,“,istakla je u našem razgovoru Snežana Marković predsednica komisije za upis kao i predsednica stalne Komisije za socijalna i zdrastvena pitanja pri leskovačkom Udruženju penzionera.

     Prema našem saznanju,na upisnom punktu u Leskovcu, Leskovčani su iskazali najveće interesovanje za:  Sijarinsku Banju,Vranjsku Banju i Soko Banju…

Tekst i foto – Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img