18.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Veliko intersovanje Leskovčana za dotirano banjsko lečenje posredstvom PIO fonda

Pročitajte

U sredu 10.januara započeo je upis zainteresovanih penzionera svih kategorija  za dotirano banjsko lečenje u banjskim i rehabilatacionim centrima Srbije. 

     Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdrastveno-stacionarnim ustanovama i banjsko klimatskim lečilištima Srbije u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih,invalidskih i porodičnih penzija čija penzija iznosi do 39.850 dinara mesečno i nemaju drugih primanja.

 Medju Leskovčanima to pravo imaju oko polovine od oko 35 hiljada sa područja Jablaničkog uprvnoig okruga iz nadležnosti leskovačke Filijale PIO.

     Uz svoju prijavu danas oni su priložili dokaz o visini penzije,odnosno penzioni ček,i raspoloživu medicinsku dokumentaciju. Što se medicinske dokumentacije tiče  ona u startu nije neophodna, već se kasnije po potrebi pribavlja.

      Članstvo u penzionerskim organizacijama nije bio uslov za korišćenje ovog prava. 

      Nakon toga predstoji jedinstvena rang-lista, koja se kao konačna nakon eventualnih prigovora, dostavlja tradicionalno na oglasnoj tabli leskovačkog Doma penzionera.

        Mi semo u toku dana zatekli prvog penzionera koji se prijavljuje na jednom od pet punktova Komisije za socijalna pitanja leskovačkog Udruženja penzionera.   „Preveliko je interesovanje starih Leskovčana za ovu akciju,koja je nakon jučerašnjeg pribavljanja neophodnih obrazaca danas započela punom parom“,rekla nam je Zorica Srahinjić,ispred Koisije UP-a  upisujući prvog kandidata Pavku Stefanović penzionerku iz Leskovca.         

Tekst i foto – Tomislav Stevanović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Britanski preduzetnik Alfi Best uskoro prvi rom milijarder na svetu

Britanski preduzetnik Alfi Best je sa bogatstvom od 947 miliona funti na putu da postane prvi Rom milijarder na...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img