17.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Sarajevski most otvoren za saobraćaj

Pročitajte

Posle više od 20 godina obnovljen je Sarajevski most kao i most ka mestu Graovo.Projektom su izgrađene i pristupne saobraćajnice koje vode ka ovom mostovima.

Ukupne vrednost radova je 3.283.504 evra. Pored ovog značajnog projekta na ovom području ovde je uloženo i 4.748.451,80 evra za izgradnja preostalih saobraćajnica koje vode ka Sarajevskom i mostu ka Graovu.

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović obišao je danas ova mesta i tom prilikom kazao da je Sarajevski most za vreme bombardovanja srušen, uništen, nažalost i most koji služi za saobraćaj vozova, obnovljen je i nazvan Mostom obnove.

„Tada je ovde stradao veliki broj žrtava, do današnjeg dana nije utvrđeno koliko. Mostovi povezuju ljude, generacije, vreme, regione, države. Uspeli smo posle dužeg vremenskog perioda, posle 20 godina, da ga ponovo obnovimo.“-kazao je Cvetanović.

On je kazao da radovi izvođeni uz pomoć Vlade Republike Srbije, Puteva Srbije, Koridora Srbije i kako je kazao „to je još jedan dokaz da uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića i uz pomoć Vlade RS, uz javna preduzeća koji su deo Vlade RS, možemo mnogo toga zajednički da uradimo.“

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img