17.8 C
Leskovac
subota, maj 4, 2024
NAJNOVIJE VESTI
U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u Leskovcu

Centar za socijalni rad obeležio 20 godina rada Sigurne kuće

Pročitajte

U okviru 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama Centar za socijalni rad Leskovac obeležio je danas 20 godina rada Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici.

Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović tom prilikom je podsetio da Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici u Leskovcu postoji od 2004. godine, a da se Januara meseca 2024. godine slavi 20 godina postojanja i rada u kontinuitetu, ali, da su odlučili da jubilej slave danas jer se u svetu i kod nas obeležava 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, a Prihvatilište odnosno Sigurna kuća je noseća institucija za zaštitu žena i dece žrtve nasilja u porodici.

On je takođe izneo i podatak da je kroz Sigurnu kuću do sada prošlo oko 700 žena žrtve nasilja, koje su dobile psihosocijalnu i svu drugu neophodnu pomoć.

„Mi smo prvi u Srbiji dobili licencu za rad Sigurne kuće i prošle godine smo je obnovili. Finansiranje se vrši kompletno iz budžeta Grada Leskovca“-kazao je Momčilović.

On je na svečanosti uručio Zahvalnicu predsedniku Privremenog organa grada Leskovca Goranu Cvetanoviću, koju je primila Sanja Milošević.

Ona je tom prilikom kazala da je od nemerljivog značaja sinergijsko delovanje svih aktera lokalne zajednice, međusektorska saradnja i puna podrška Lokalne samouprave za kvalitetnu socijalnu zaštitu.

„Rukovodeći se činjenicom da je socijalna politika jedan od nosećih stubova društva, grad Leskovac iz godine u godinu odvaja sve veća sredstva za ovu oblast“-kazala je Milošević.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJU

Vozač automobila danas oko 11 sati čekićem je nasrnuo na Anđelinu Kamberović staru 48 godina iz romskog naselja Podvorce,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img