24.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Na javnoj raspravi o predlogu budžeta grada Leskovca za 2024. godinu sevale varnice između Cvetanovića i Cakića

Pročitajte

Na javnoj rasparavi o predlogu budžeta grada Leskovca za 2024. godinu koja je održana danas u Skupštini grada Leskovca sevale su varnice između predsednika Izvršnog organa Gorana Cvetanovića i Nebojše Cakića predstavnika GG Za Leskovac ZAJEDNO.

U jednom momentu Cvetanović je javno prozvao i članove privremenog organa Aleksandra Đurovića (SPS) i Gorana Filipovića(JS) koji nisu bili prisutni na raspravi.

Govoreći o predlogu budžeta koji je kreiran na 6,7 milijarde dinara Cvetanović je kazao da se radi o najvećem predlogu budžeta za poslednje 10 godine, odnosno da je budžet dupliran u odnosu na 2013.godinu.

On je govorio o kapitalnim projektima planiranim za realizaciju u 2024.godinu, izgradnji i dogradnji fekalne kanalizacione mreže kojim se rešavaju 16 naseljenih mesta.

„Vlada Srbije finasira će sa 10 miliona evra i osam miliona evra Kraljevina Holadije.Potom izgradnja severnog kraka Vodovoda, 123 miliona dinara, sekundarna vodovodna mreža Strojkovce – Beli Potok 159 miliona dinara, Skladišno distributivni centar 70 miliona dinara, uređenje prostora na mestu gde je bila stara Autobuska stanica,izgradnja Regionalnog inovacionog centra 70 miliona dinara, pijaca u ulici Kralja Petra Prvog 70 miliona dinara, izgradnja objekta za kontrolisano upravljanje ostacima životnjskog porekla 60 miliona dinara, rekonstrukcije i dogradnja Dečjeg vrtića u Bratmilovcu 45 miliona dinara,izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Brzi 27 miliona dinara, Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, Dečji vrtić u ulici Moša Pijade 14 miliona dinara“ – nabrajao je Cvetanović.

Predlog budžeta obrazložila je i načelnica odeljenja za finasije Marija Milosavljević, dok je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić govorio o građevniskim i infra-komunalnim projeketima koji su planirani da se finasiraju iz gradske kase u 2024.godinu.

Tokom rasprave, Cakić je tvrdio da radi o projektima koji se ne realizuju i koji se godinama samo planiraju i prenose iz godine u godinu, navodeći projekat rekosntrukcije Dečjeg vrtića u ulici Moše Pijade kojeg sada nema u predlogu budžeta, kao iSkladišno distributivni centar.

„Isto je i sa ostalim projektima, bili prošle godine u budžetu, pa ove opet i to je komedija od kapitalnih investicija koje se iz godine u godinu pišu“ – kazao je Cakić, koji je tokom govora u jednom momentu CVetanoviću dao stranački-politički flajer GG Za Leskovac ZAJEDNO.

Cvetanović je odgovarajući Cakiću kazao da za razliku od njega on neće cepati flajer koji mu je ovaj dao, objašnjavajući da je Cakić pocepao propagandni materija SNS-a u subotu na štandu ispred Robne kuće u centru Leskovca. On je zatim kazao da opozicija ima samo kritike, da Cakić ima samo predloge koji nisu formalno-pravno uređeni. Podsetio je na pravno-tehničke greške koje je GG Za Leskovac ZAJEDNO imala prilikom predaje liste za lokalne izbore, i da se prema tome vidi njihova stručnost.

„Ni jedna lista u istoriji parlamentarizma nije imala toliko nedestataka kao lista gospodina Cakića“ kazao je Cvetanović.

Javna rasprava pretvorena je u političku debatu, na kojoj, na žalost, zbog nezainteresovanosti nije bilo građana.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img