12.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Pored roštilj mesa, ajvara i sprže Leskovac brendirao i Leskovačku ljutenicu

Pročitajte


Zavod za intelektualnu svojinu je uručio je danas rešenje-sertifikat o brendiranju Leskovačke ljutenice. Grad Leskovac se od danas pored roštilj mesa, ajvara i sprže ponosi i ovim gastronomskim brendom.

„Leskovačka ljutenica je još jedan specijalitet dobro poznat Leskovčanima, neizostavan u toku zimske trpeze, poznat kao hrana koja otvara apetit i budi sva naša čula.

Leskovac je i grad gurmanluka, dobre hrane, visoko pozicioniran na mapi gastronomskih centara ne samo Srbije već i čitavog regiona. Najčešće asocijacije na grad Leskovac su dobar, kvalitetan roštilj i paprika, odnosno ajvar. Zato smo u prethodnom periodu energiju uložili u brendiranje roštilj mesa, ajvara, sprže. Ovi gastronomski brendovi su specifičnosti na koje smo ponosni i koje ističemo sa ciljem da još više pronesemo glas o našem gradu i pomerimo granice naše prepoznatljivosti“ – danas je kazao predsednik Privremenog organa grada Leskovca dr Goran Cvetanović i podsetio da je grad podržao brendiranje ljutenice sa skoro milion dinara.

Goran Jović direktor Regionalne Privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug kazao je da ovaj događaj spada u istoriju Leskovca.

„Nakon rada od dve godine dobili smo novi brend, Leskovačku ljutenicu. Uz pomoć grada i gradonačelnika Cvetanovića postigli smo ovo i zahvaljujemo se na tome. Jedina smo privredna komora u Srbiji koja se bavi očuvanjem ovog autentičnog. Drago mi je što smo uspeli u tome, nadam se da ćemo prefiks „leskovački“ zaštititi i uključiti i druge brendove i ostaviti u nasleđe iza nas. Drago mi je što su to shvatili i proizvođači i sada smo ponosni nosioci pet brendova. Tri proizvoda, od 85 u Srbiji, su međunarodno zaštićena i još moramo raditi na tom polju.“

U znak zahvalnosti Jović je predsedniku Cvetanoviću uručio zahvalnicu za podršku i napomenuo da je proces započet dok je dr sGoran Cvetanović bio gradonačelnik Leskovca te da će sertifikat biti u gradu.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img