16.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

Podrška grada Leskovca za izradu prvog javnog registra osobama sa invaliditetom u Srbiji

Pročitajte

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je priređen prijem za predstavnicu udruženja „Budimo bezbedni“ Deu Đurđević i predstavnike Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga.

Sanja Milošević obratila se ispred grada Leskovca i tom prilikom je kazala da je od nemerljivog je značaja međusektorska saradnja lokalne samouprave, institucija i civilnog sektora, jer se na ovaj način gradi temelj snažnije društvene zajednice.

Predsednica udruženja Dea Đurđević istakla je da je ovo jedan od značajnijih projekata, i da žele da pojedinačno osnaže svaku osobu sa invaliditetom, da bude najbolja u onome čime želi da se bavi.

„Krajnji cilj samog karavana pod nazivom „Zajedno možemo“ je izrada jedinstvenog registra osoba sa invaliditetom i zahvalni smo lokalnoj samoupravi koja sarađuje sa udruženjima. Smatra se da u Srbiji ima između 500 000 – 700 000 osoba sa invaliditetom, ali ovakav vid registra zvanično ne postoji. Da bismo lakše ostvarili svoja prava i potrebe neophodno je da znamo koliko nas ima. Mi smo 26. septembra krenuli da obilazimo Srbiju, tačnije lokalne samouprave i do 1. decembra se završava karavan. Zahvaljujem se gradu Leskovcu i Centru za socijalni rad na saradnji i pomoći prilikom izrade najavljenog registra“.

Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad podsetio je da na teritoriji grada Leskovca postoje devet udruženja koja se bave problemima osoba sa invaliditetom.

„Centar za socijalni rad je uputni organ za ostvarivanje licenciranih usluga iz oblasti socijalne zaštite. Pre četiri godine Centar za socijalni rad u Leskovcu je u potpunosti renoviran i pristupačan osobama sa invaliditetom, kako do samo zgrade tako i kroz zgradu“ , napomenuo je Predrag Momčilović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img