18.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Podeljeni ugovori za razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva

Pročitajte

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca podeljeno 12 ugovora za unapređenje poslovanja i razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj.

Vodeći partner je grad Leskovac, ostali partneri su grad Vranje i opštine Bojnik, Medveđa, Vlasotince, Surdulica, Vladičin Han i Trgovište. Ukupna vrednost projekta je 23.946.667,00 dinara i obezbeđana su 84 granta u visini od po 250.000 dinara.

Projekat ima za cilj unapređenje poslovanja i razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha kroz sticanje znanja o preduzetništvu i dodelu grantova za unapređenje poslovanja za mlade do 35 godina starosti i žene preduzetnice.

Pre podele ugovora, prisutnima se obratio predsednik privremenog organa grada Leskovca i predsednik Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Cvetanović koji je rekao da ovim projektom je predviđena finansijska i nefinansijska pomoć vlasnicima firmi i preduzetnicima.

„Nefinansijska pomoć se sastojala iz edukacija na temu unapređenja poslovanja. Obuke su pomogle da preduzetnici napišu biznis plan kojim su konkurisali za dobijanje sredstava kao i da vide širu i jasniju sliku kada je reč o mogućnostima unapređenja poslovanja i steknu neophodna znanja – kako i na koji način da svoje ideje pretvore u prednost na tržištu i tako postanu prepoznatljivije i konkurentnije.

Razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha u Leskovcu i celom Jablaničkom i Pčinjskom okruga od velikog je značaja za regionalni razvoj i unapređenje života građana u ovom području. Kao predsednik skupštine Centra za razvoj podržao sam ovaj projekat jer nam je cilj osim otvaranja novih radnih mesta, unapređenje preduzetništva, ali i iniciranje kreativnosti, inovativnosti i posvećenosti ostvarivanju snova ljudi koji su spremni da opstanu u inspirativnom, ali i vrlo često surovom svetu preduzetništva“, kazao je Cvetanović.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada istakla je da je ovo jedan od najznačajnijih projekata koji su realizovali.

„Obuhvatili smo 8 lokalnih samouprava i uspeli smo da u ovom projektu najboljima omogućimo da unaprede svoje poslovanje, konkuretnost i inovativnost. Njih 84 ukupno u celom Jablaničkom i Pčinjskom okrugom imali su mogućnost da dobiju finasijsku podršku“, napomenula je Belenzada.

U ime dobitnika obratila se direktorka i vlasnica agencije „3D Kad Solution“ Slavica Kragujević i zahvalila se gradu, Ministarstvu i finansijsko operativnim činiocima i saradnicima na projektu.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img