23.8 C
Leskovac
utorak, maj 7, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Leskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušniceUskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizam

GG Za Leskovac ZAJEDNO, Narodni pokret Srbije i PSG na zajedničkoj listi za lokalne izbore u Leskovcu

Pročitajte

Koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojeće lokalne izbore između GG ZA Leskovac ZAJEDNO, Narodnog pokreta Srbije i Pokreta slobodnih građana, potpisan je danas na press konferenciji koja je održana u prostorijama Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO.

Prvi na listi koja će nosti naziv „Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksić i Zajedno za Leskovac dr Nenad Zdravković“ je lider domaćina današnje press koferencije dr Nenad Zdravković, drugi na odnorničkoj listi je lokalni lider Narodnog pokreta Srbije Dragan Stošić, dok je treći na listi Nebojša Cakić.

„Glavni cilj ove koalicije je promena vlasti u Leskovcu“-bio je izričit Zdravković.

Narodni poslanik Nebojša Cakić kazao je, da su se potpisinici sporazuma, u članu dva obavezali, da posle izbora neće biti pregovora sa SNS-om niti će se sa njima praviti bilo kakava koalicija.

Zdravković je objasnio da će opozicija za sada izaći u dve kolone, a da će drugu opozicionu listu činiti najverovatnije SSP, DS i Srbija centar.

„U toku pregovora smo procenili da je možda bolje da nastupimo u dve kolone, jer mislimo da ćemo tako osvojiti više mandata, a da tu sinergiju napravimo za republičku listu – kazao je Zoran Stamenković iz Narodnog pokreta Srbije i dodao „Što se tiče sujete, ja je nisam puno video. Što se tiče čaršijskih priča mislim da trebamo da imamo korektnu saradnju sa ostalim strankama u cilju smene vlasti.“

Na pitanje novinara ROMinfomedia da li su u pregovore oko koalicije opozicionara ušli nakon dobijenih rezulatata istraživanja javnog mnjenja u Leskovcu o kojima su Zdravković i Cakić govorili na predhodnoj konferenciji, Zdravković je odgovorio da rezultate još nisu dobili, da će ih dobitu u četvrtak i da će im to biti dobar reper za organizovanje kampanje.

Na press konferenciji predstavljeni su i kandidati za naraodne poslanike iz ove koalicije sa lokala, Jelena Dimitrijević (NPS), Nebojša Cakić (ZLZ) i Petar Đorđević (PSG).

Zdravković je na kraju pozvao građane Leskovca da im daju podršku svojim potpisima u ponedeljak 6. novembra od 9 do 20 sati u prostorijama GG „Za Leskovac zajedno“ u ulici Bore Stanković 7, iznad Pošte.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušnice

Zagušenje saobraćaja na delu Jajsnkog puta u Leskovcu gde je smešteno romsko groblje, znak je, da leskovački Romi danas...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img