19.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Dražavno prvenstvo u boćanju dece ometene u razvoju, osoba sa invaliditetom u Leskovcu

Pročitajte

Leskovac  28.10.2023.god.-     U organizaciji  specijalnog Sportskog društva „Arena“iz Leskovca , koje uspešno posluje 20 godina u okviru Specijalne osnovne škole  SOŠO“11- oktobar“iz Leskovca, i lokalne samouprave grada sa obala reke Veternice, u subotu 28.oktobra,tekuće godine,održano je Državno prvenstvo dece u boćanju  OSI  u okviru Specialne olimpijade mladih Srbije.

    Ovo jedinstveno takmičenje mladih sportista i dece sa posbenim potrebama otvorili su  dr Lidija Dimitrijević zamenca gradonačelnika grada Leskovca i profesor Zoran Stanković osnivač SD“Arena“ u Leskovcu i višegodišnji profesor SOŠO“11.oktobar“ u Leskovcu.

  Sportsku zakletvu u ime takmičara pročitala je Andjela Milenković najuspešnia takmičarka  leskovačkog SSD“Arena“,uz Muzičku pratnju Nenada Stojanovića na klavijaturama.

   Pored prve  ekipe grada domaćina,nastupile su i dve ekipe iz Nišavskog okruga,iz grada Kragujevca,Pirota,Vranja,Čačka,Pančeva,Kruševca,Beograda,kao i specijalna ekipa iz Jabuke nadomak Pančeva i druge ekipe grada Leskovca.

      „Svi koji danas učestvuju na ovom jedinstvenom takmičenju su pobednici“…,istakla je doktorka Dimitrijević.“Grad Leskovac je na ime sufinasiranja sportskih klubova sa teritorije grada u tekućoj godini iz bdudžeta izdvojio oko 125 miliona dinara,lus još 144 miliona dinara na ime sufinasiranja Sportsko rekreacionoig centra SRC“Dubočica“ gde se danas  odvija iovo takmičenje,naglasila je dr Lidija Dimitrijević.

           Leskovačke takmičare u boćanju  na svojim motoriuma ispred SRC“Dubočica“ dovezli su bajkeri  Auto-moto kluba „Leskovac“ iz ovog grada,što jebio poseban doživljaj za ovu decu sa posebnim invaliditetom.   Ova leskovačka škola je do danas bila organizator brojnih republičkih  takmičenja  u sportu i znanju ove dece,koja su danas bez foliranja od srca navijala za svoje takmičare.

     Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img