19.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

LESKOVAČKI POLUMARATON 2023- Atletski miting sa rekordnim brojem učesnika

Pročitajte

Leskovac  22.10.2023.god.  Dvadeset i drug iput za redom na leskovačkim gradskim ulicama održan je „Leskovački polumaraton“ sa trkačima amaterima ali i profesionalcima iz Leskovca,iz više gradova Srbije kao  i iz susedne Bugarske i Severne Makedonije.

   U Leskovcu se danas (nedelja 22.oktobra 2023.g.) u okviru Oktobarskih svečanosti grada trčalo na 3,km,10.km,21 km i štafetno 3×7 kilometara.

 Najveće simpatije pobrala je Trka zadovoljstva na relaciji nešto većoj od tri kilometara. Na veliko odobravanje brojne publike u ovoj trci pobedio je šarmantni trio devojaka iz malene varoši Babušniuca,trkačice novoosnovanok kluba „Lužnički trkački klub-Babušnica-„LTK“.

 „Veoma sam srećna ovom mojom prvom pobedom u regionu  juga Srbije. Juče sam bila učesnik takmičenja povodom naše manifestacije „Daniu vurde“ u Babušnici,iako sam bila  umorna danas sam na moju veliku sreću pobedila u Leskovcu“,rekla je u razgovoru za našu redakciju Magdalena Stamenković mlada atletičarka LTK-a iz Babušnice. Druga je bila Teodora Stanišić a treća Adelojda Martini.

    Leskovačka organizacija Crvenog krsta ovom prilikom izvela je veliku humanu prezentaciju  kojom je svaki učesnik u današnjoj trci „platio“ startnibroj od 100 dinara volonterkma iz leskovačke Srednje Medicinske škole,a celokupna suma od više hiljada dinara otišla je u humanitarne svrhe,-u lečenju male dece sa autoiumunim bolestima.

      „Zadovoljni smo odzivom građana  u ovoj akciji  jer su „startne brojeve“ kupovali i oni građani koji nisu bili učesnici trke, i sa većim iznosom od 100 dinara po broju,pa nam je zato teško predvideti koliko je stvarno  učesnika danas bilo na leskovačkom Bulevaru oslobođenja u 4 trke a u okviru 22-og „Leskovačkog polumaratona“,rekao nam je Dragan Tasić Sekretar Leskovačke gradske organizacije Crvenog Krsta.

   Organizator ove jedinstvene sportske nanifestacije u Leskovcu je bio  GAK“Dubočica“-Leskovac uz veliku finasijsku i medijsku podršku lokalne samouprave grada sa obala reke Veternice. 

    Desetak centralnih gradskih ulica Leskovca  tokom dana zbog održavanja ovog  atletskog mitinga bilo je blokiranio za saobraćaj pounih pet sati.   

Tekst i foto – Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img