19.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Ustanova za starije i odrasle obeležila 59 godina postojanja i 20 godina Kluba

Pročitajte


Ustanova za starije i odrasle je danas u prostorijama Narodnog muzeja priredila svečanost povodom 59 godina svog postojanja i rada, kao i povodom 20 godina funkcionisanja Kluba za starija i odrasla lica.

U sklopu svečanosti govorilo se o radu Ustanove u prethodnim godinama, uvodnu reč je dala direktorka dr Gordana Savićkoja je govorila o istorijatu i razvoju Ustanove i o uslugama koje pružaju, kao i o radu Kluba za starija lica.

„Danas smo mi jedna moderna Ustanova koja pruža opštu i zdravstvenu negu svojim korisnicima. Hvala svima koji podržavaju naš rad “, kazala je Savić.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio činjenicu da ova Ustanova obavlja izuzetno kvalitetan posao i da se konstantno traži mesto više za boravak u njoj zato što posao obavljaju stručni zaposleni i rukovodstvo sa mnogo ljubavi i posvećenosti i podsetio je na rekonstrukciju objekta koja je usluge podigla na još viši nivo.

„Objekat Ustanove je pre nekoliko godina u potpunosti rekonstruisan investicijom Vlade Republike Srbije od 62,2 miliona dinara čime je stvoren prijatan, moderan i pre svega funkcionalan ambijent. Što se tiče Kluba za starije, već 20 godina on predstavlja kutak gde se naše bake i deke mogu okupljati i družiti i gde mogu provoditi svoje slobodno vreme.

Iz budžeta grada se finansira usluga gerontodomaćica i funkcionisanje Kluba u kojem se trenutno nalazimo. Na godišnjem nivo za ove namene se izdvaja 17,6 miliona dinara.“ Gradonačelnik je uputio duboku zahvalnost svim stanovnicima trećeg doba za sve što su oni tokom života činili za naš grad i zemlju.

U sklopu današnje svečanosti u galeriji Narodnog muzeja prikazana je i izložba fotografija stanovnika u trećem dobu iz čitave Srbije, priređena u saradnji Ustanove za starije i odrasle i Ministarstva kulture i informisanja, po nazivom „(Ne)vidljivost trećeg doba“.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img