17.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Poznata srpska modna dizajnerka Svetlana „Ceca“ Lončar godinama radi i kao uspešna patronažna sestra u leskovačkom Domu zdravlja

Pročitajte

Poznata srpska modna dizajnerka iz Leskovca Svetlana – Ceca Lončar godinama pleni unikatnim modelima haljina, za kojima je ove godine u vreme maturskih proslava vladala prava pomama.

„Naša Ceca (61) je najlepša baka u Leskovcu, multipraktik bakica: ona je vrlo uspešna patronažna sestra -mlade porodilje prvih dana kući sa bebicom uglavnom nju očekuju,ona je modni kreator,menažer benda „Riverside benda“ najmladjeg leskovačkog rok benda u kojem je pevačica njena mladja ćerka.

Ceca je vrlo brižna majka i baka,uspela je da svoje ćerke uključi u biznis oko modnih detalja njene unikatne odevne kolekcije,uglavnom ručni radovi“,rekle su nam njene koleginice u Patronažnoj službi leskovačkog Doma zdravlja,po oceni Leskovčana koje smo tamo kontaktirali u najuspešnijoj službi Leskovačkog bolničkog centra.

Ova zdrastvena služba, njih tridesetak zaposleni u Patronažnoj-polivalentnoj službi, svojom aktivnošću pokriva 144 naselljenih mesta i mesnih zajednica u okviru teritorije grada Leskovca.

„Posao patronažne sestre na terenu je zanimljiv ponekad i vrlo težak: i zimi i leti mi smo na terenu uglavnom u prigradskim mesnim zajednicama,i u podplaninskim selima i zaseocima.Svaki novi dan na terenu je neko novo iskustvo“, priča nam Ceca Lončar.

A kada se sa terena vrati kući, u omaleni stan u užem centru grada, prihvati se crtanja modela,igle i konca, i onda kao na tekućoj traci na radnom stolu niču unikatne stvarčice, koji su po našem saznanju uglavnom završavale na tržištu zemalja EU.

„Nema romske svadbe u Leskovcu i okolini da mlade romske neveste ne nose Cecine Kapice, zlatne toke i šalvare. Ona je stvarno vrhunski stvaralac a još veći drugar. Nedeljama je,gotovo svake srede dolazila u Dom kulture Roma i obližnju Mesnu zajednicu“Marko Crni“ u Leskovcu da kao starija medicinska sestra, starim i iznemoglim meštanima iz leskovačkog naelja „Podvorce“ meri krvni pritisak i daje korisne savete za korišćenje terapije…Takva je „naša Ceca“,…pričaju nam u jednom dahu za našu Redakciju zapoosleni u leskovačkom Domu kulture Roma.

„Radni vek mi je u stalnom poslu brzo proleteo. Odlaskom u penziju dobiću više vremena da se posvetim modnom dizajnu i druženju sa svoji unučićima…“,priča nam „najlepša bakica“ kako nam rekoše za nju u leskovačkom Domu zdravlja.

Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img