9.8 C
Leskovac
utorak, april 30, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Uvećane penzije i ostala primanja biće isplaćena početkom novembra

Pročitajte

Uvećane penzije i ostala primanja biće isplaćena početkom novembra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za 5,5 odsto, počev od 1. oktobra 2023. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava, navodi se.

Iz fonda su napomenuli da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu uvećanih penzija, pošto će fond uvećanje obračunati i isplatiti u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, jer je opšti bod usklađen za isti iznos kao i penzije, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim, naveli su iz fonda.

Korisnicima penzija i ostalih prava skrenuta je pažnja da bilo kakvo pozivanje od strane raznih pojedinaca, kao što su advokati, udruženja, grupe građana i slično, da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, predstavlja direktno dovođenje u zabludu penzionera.

Penzionerske kartice se mogu preuzeti i subotom

Penzioneri koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu, karticu mogu preuzeti lično u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda, navedenoj u obaveštenju koje su dobili porukom na mobilnom telefonu ili mejlom, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

U saopštenju fonda je navedeno da su radi brže podele kartica i manjeg čekanja sve filijale Fonda PIO otvorene svakog radnog dana, od 15 do 18 časova, kao i subotom od sedam do 12, samo u funkciji podele penzionerskih kartica.

Korisnici koji nisu dobili poruke, odnosno čije su kartice u postupku personalizacije, dobiće ih na kućnu adresu čim budu izrađene, navode iz fonda i dodaju da su korisnici obavezni da prilikom preuzimanja kartica od poštara, potpišu izjave saglasnosti, koje će Pošta Srbije proslediti fondu, kako bi tamo kartice bile aktivirane.

Izvor:B92

Foto:ROMinfomedia

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img