18.8 C
Leskovac
utorak, maj 7, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Uskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet Jugovića

Grad Leskovac i nemačka organizacija HELP uručili 25 ugovora o donaciji novih mikro i malih biznisa

Pročitajte

Grad Leskovac i organizacija HELP nastavili su uspešnu saradnju i danas uručili 25 ugovora o donaciji novih mikro i malih biznisa u okviru regionalnog projekta „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ koji se realizuje uz podršku nemačke Vlade i sufinansira sredstvima grada Leskovca.

Кorisnici su dobili opremu prosečne vrednosti 3.000 evra, poslovne i stručne obuke, za 16 uslužnih delatnosti poput frizera, keteringa, štampe, foto, računovodstvenih usluga, i 9 zanatskih kao što je izrada stolarije, proizvodnja nameštaja, metalskih, pekarskih i automehaničarskih radova.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se pre uručenja ugovora obratio korisnicima, poželeo im mnogo sreće u daljem radu uz poruku da se trude da budu najbolji u svom poslu i podsetio da je Leskovac nosilac BFC sertifikata.

„Grad Leskovac želi da razvije i nastavi razvitak mikrobiznisa, da olakša mladima pokretanje sopstvenog biznisa, i da unapredi već postojeće poslovne delatnosti, u cilju stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta. Кroz dosadašnju dugogodišnju saradnju sa organizacijom HELP, ostvarili smo realizaciju projekata u vrednosti od preko milion i trista hiljada evra podržano je preko 400 naših sugrađana.

Ukupna vrednost ovog projekta za teritoriju našeg grada iznosi oko 75 hiljada evra, od toga grad Grad Leskovac finansira 30 hiljada evra.“

U ime HELP-a obratila se Sanja Mitić. Ona se zahvalila gradonačelniku i gradu na dobroj saradnji i poželela sreću svim korisnicima i kazala da će oprema uticati na zaštitu životmne sredine.

Sanja Mitić, vlasnik pekare, i Damjan Janković, vlasnik firme koja se bavi sakupljanjem i otkupom sekundarnih sirovina, su se danas obratili u ime korisnika, zahvalili se na pomoći i na dodeli opreme koja je ekološki efikasna.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Uskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….

Najveći hrišćanski praznik Uskrs proslavljen je juče u romskim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu i ostalim crkvama u...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img