19.8 C
Leskovac
utorak, maj 21, 2024

Leskovačko „treće doba“hiperaktivno, iz Grčke u Vranjsku Banju VRANJSКA BANJA MAMAC ZA PLITКE DŽEPOVE

Pročitajte

Leskovačko Udruženje penzionera starih danas broji nešto više od 17,5 hiljade evidentiranih članova svrstanih u 106 mesnih odbora, na području 144 leskovačkih naseljenih mesta i mesnih zajednica.
U okviru ovog udruženja sa velikim uspehom, tokom ove i predhodne godine,nastupali su članovi КUD-a“Penzioner“,istoimenog Sportskog društva, i „Кluba prijatelja starih.“
Među najaktivnijim članovima su članovi muzičko-dramske sekcije koje sa velikim uspehom predvode Mira Dobrenović predsednica „Кluba prijatelja“ i Vesna Đorđević umetnički rukovodilac КUD-a.


U sptembru mesecu tekuće godine nakon više kraćih izleta članovi ovog najstarijeg udruženja starih u Srbiji (osnovano odmah nakon Drugog svetskog rata) svoje najaktivnije članove poveli su na desetodnevni odmor na Egejskom moru. U toku dana u četvrtak 21-og septembra stari Leskovčani su „okupirali“ Vranjsku Banju. Oko 120 najaktivnijih članova, u saradnji sa rukovodstvom stacionara Vranjske Banje, obišlo je manastir Sv.Prohora Pčinjskog kao i druge znamenitosti juga Srbije, da bi za korisnike usluga Specijalne bolnice Vranjska Banja održali velelepan koncert za pamćenje.
„Tokom ove 2023. i naredne 2024.godine nastavićemo svestarnu saradnju u zdrastvenom zbrinjavanju najstarijih članova penzionerskih udruženja,po za sada veoma povoljnim cenama usluga u banjskom Stacionaru“…,potvrdili su nam u razgovoru Dragan Dinić predsednik leskovačkog udurženja starih i dr Slađana Stošić direktorka zdrastvenog centra Specijalna bolnica Vranjska Banja.

Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img