17.8 C
Leskovac
sreda, maj 1, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Učenik(11)u osnovnoj školi u Pukovcu poneo nož u školskoj torbi u nameri da povredi romsku decu

Pročitajte

U utorak 5.septembra na društvenoj mreži FB postavljen je post od strane roditelja Danijela MIlanovića iz Pukovca u kome piše da je jedanaestogodišnji učenik škole iz ovog mesta u školskoj torbi poneo nož u nameri da ozbiljno povredi romsku decu koja idu sa njim u školu, koju pohađa i njegov sin.

Danas je u skoli u Pukovcu maloletno dete iz Doljevca I.Š ponelo noz u torbi, sa namerom da ozbiljno povredi romsku decu koja idu sa njim u skoli. Razlog za to je mrznja prema romskoj deci, nebitnog uzrasta i pola.Nazalost protiv tog decaka starog svega 10-11 godina postoje brojne prijave, tuzbe kao i zalbe od devojcica, decaka, nastavnika, direktora pa cak i pedagoga .Niko do sad nije preuzeo nista povodom toga, da tom malisanu koji pohadja 5-ti razred pruze potrebnu pomoc, kako bi se to dete sto pre oporavilo od tog poremecaja koji ima u glavi. Nadam se da danasnji pokusaj da povredi decu medju kojima je bio i moj sin, poslednja opomena svim nadleznim insitucijama da najozbiljnije shvate da imaju ozbiljan problem sa detetom, koji ce za par godina da izraste u KOSTU i napravi nesto sto se nikada vise nemoze vratiti„, piše Milanović na objavljenom postu.

„Da li će I.Š. postati jedan od budućih nasilnika, ili član neke bande, sekte, … ne znamo, ali znamo da je vreme da se ovom detetu pruži stručna pomoć kako već sutra ne bi bilo kasno“, piše medijski portal RomaWorld.

Novinar ovog portala je razgovarao sa gospodinom Danijelom, i prema njegovim rečima sve se ovo odigralo 5.09.2023.godine u OŠ „Vuk Karadžić“ u Pukovcu, na žalost reakcija škole je izostala, najmanje je moglo da se sa detetom porazgovara, kao i u svakom razredu bar na jednom času razgovarati sa decom o nasilju prema vršnjacima, diskriminaciji, predrasudama … Prema pisanju ovog medija oni će uskoro objaviti intervju sa g.Danijelom Milanović iz Doljevca.

RomaWorld uputio je apel zaposlenima u OŠ „VUk Karadžić“ , socijalnoj službi kao i MUP-a je da što pre reaguju na ovaj događaj, i na pravi način reše problem.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img