22.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Završena rekonstrukcija objekta škole u Navalinu

Pročitajte

Grad Leskovac je u rekonstrukciju objekta izdvojenog odeljenja škole Bora Stanković u Navalinu uložio 14,8 miliona dinara. Кroz dve faze radova ojačana je konstrukcija objekta, urađen krov, izvedeni elektro i vodovodni radovi, urađena izolacija, fasada, novi toaleti, podovi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je posetio učenike i zaposlene u ovom izdvojenom odeljenju i tom prilikom kazao da je rekonstrukcija škole u Navalinu jedan je dokaz da grad Leskovac vodi računa kako o školama koje pohađa mali broj dece, kao što je ova u Navalinu gde ima deset učenika.

„Što se tiče matične, OŠ Bora Stanković u Bogojevcu, kako sam najavio na sastanku sa direktorima koji je održan 1. septembra, u narednom periodu nas očekuje sanacija podova u matičnoj školi i sanacija učionica i toaleta u izdvojenom odeljenju u Jašunji.

Sve navedeno, kao i ovogodišnja suma opredeljena za oblast obrazovanja u iznosu od milijardu i 100 miliona dinara, samo za predškolsku ustanovu 400 miliona dinara, uz redovno izmirivanje svih obaveza prema školama i njihovim zaposlenima, dokazuju da je ulaganje u obrazovanje jedan od najvažnijih priroriteta lokalne samouprave. Želimo da adekvatnim školovanjem deci osiguramo stabilnu i sigurnu budućnost, a time i budućnost celog društva“, kazao je Cvetanović.

Direktorka škole Tatjana Gavrilović je kazala da je školska zgrada sada savremeni objekat, prilagođen potrebama učenika.

„Ovu školu pohađaju učenici od 1. do 4. razreda i želimo im puno uspeha u daljem školovanju, bezbedno i srećno detinjstvo“, kazala je Gavrilović.

Gradonačelnik Cvetanović se danas osvrnuo i na školsko dvorište i dao nalog nadležnima u lokalnoj samoupravi da reše imovinsko pravne odnose kako bi dvorište bilo adekvatnije uređeno.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img