13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Nakon tragedije u kojoj je poginulo dete(14) sa posebnim potrebama zaštitnik građana kontroliše rad CSR Novi Bečej

Pročitajte

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Novi Bečej nakon saznanja iz medija da je 19. avgusta 2023. godine četrnaestogodišnje dete sa posebnim potrebama iskočilo kroz prozor stana na trećem spratu i preminulo, a da su sutradan uhapšene tri žene zbog sumnje da su učinile krivično delo napuštanja nemoćnog lica.

Zaštitnik građana je zatražio od Centra za socijalni rad Novi Bečej da najkasnije u roku od sedam dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja, između ostalog obaveštenje o toku postupka za zasnivanje hraniteljstva u kojem je maloletni dečak koji je preminuo smešten u hraniteljsku porodicu i razlozima za zasnivanje hraniteljstva.

Takođe, zatraženo je i obaveštenje o tome da li je Centar za socijalni rad Novi Bečej kontrolisao postupanje hranitelja prema hranjeniku, kao i sve činjenice koje su poznate centru za socijalni rad o okolnostima u kojima je maloletnik preminuo.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img