20.8 C
Leskovac
sreda, maj 22, 2024

Otvara se Kulturni centar Roma u Pirotu

Pročitajte

Svečano otvaranje Kulturnog Centra Roma planirano je za sredu, 23.08.2023. godine u 12 časova. Ova kulturna ustanova nalazi se u Rasadničkoj ulici u Pirotu.

Kulturni centar Roma Pirot sa ponosom najavljuje svečano otvaranje, događaj koji obeležava važan korak ka podršci kulturi, umetnosti i zajednici. Ovaj izuzetan trenutak okuplja veliki broj predstavnika kulturnih ustanova, zajedno sa uglednim ličnostima iz društvenog života sa loklnog i nacionalnog nivoa , kao i svih zainteresovanih građana.

Kulturni centar Roma Pirot se osniva zahvaljujući finansijskoj podršci dobijenoj u okviru druge faze zajedničkog programa Saveta Evrope i Evropske unije ROMACTED, sa kojima je grad Pirot potpisao memorandum o saradnji i obezbedio sve tehničke uslove za otvaranje centra. Druga faza programa ROMACTED se u Srbiji sprovodi na osnovu protokola o saradnji potpisanog sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i 13 lokalnih samouprava, među kojima je i grad Pirot. Udruženje građana „Ternipe“ je uz saglasnost Grada Pirota nosilac aktivnosti, a značajnu podršku pruža i Nacionalni savet romske nacionalne manjine Srbije kao i MZ Rasadanik.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img