22.8 C
Leskovac
utorak, maj 21, 2024

Tradicionalni humanitarni koncert sa darivanjem starih leskovačkih folkloraca i glumaca uoči leskovačke „Roštiljijade“u leskovačkom „Staračkom domu“

Pročitajte

Uoči tradicionalne gastronomsko-turističke manifestacije „Leskovačka Roštiljijada“ 33.-e za redom ,svake godine avgusta meseca,stari leskovački folklorci i glumci održali su novo izvođenje poznate dramske adaptacije melodrame  „Zorka Mantina“ autora, uvaženog  leskovačkog slikara i scenariste, Nenada Kražića.

     Ovo dirljivo druženje starijih Leskovčana proteklo je uz pesmu i igru ali i koju suzu starina. Koncert je bio posvećen dugogodišnjoj članici folklorne i drmaske sekcije leskovačkog KUD-a „Penzioner“,Vesni Stamenković koija je iz ličnih i zdrastvenih razloga svoj dalji smeštaj pronašla u Domu za starija i bolesna lica,u poznatom „Staračkom domu“ u Leskovcu…

    Leskovački Starački dom danas broji oko 120 stalnih stanara ali i više njih koji su tu u dnevnom boravku. Nedavno je renoviran zahvaljujući sredstvima nadležnog Ministarstva i iz budžeta lokalne samouprave grada Leskovca. Dom sa velikim uspehom vodi mladi tim stručnjaka na čelu sa uvaženom leskovačkom doktorkom dr Gordanom Savić.

     Ovo druženje starih umetnika članova „Kluba prijatelja starih“ Udruženja penzionera  iz Leskovca sa stanarima Staračkog doma imalo je humanitarni karakter.

Članice Kluba prijatelja: Mira Dobrenović predsednica i njene koleginice iz kluba Vesna, Buba i Jovana prikupile su nekoliko paketa nove odeće i obuće za stare i bolesne žitelje Staračkog doma koje nemaju potporu porodice,i gde je uglavnom reč o starim, bolesnim,i pomalo zaboravljenim  samcima.

   Ovaj gest starih leskovačkih umetnika naišao je na velike simpatije Leskovčana, lokalnih medija,ali i svih onih koji veruju „u mirnu i lagodnu starost“.

Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img