19.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

SREDNJEŠKOLAC PRVI DOPLIVAO DO „ZLATNO VINSKO BURENCE“

Pročitajte

Kako se i očekivalo mladi Nemanja Davinić (18) učenik srednje Tehničke škole u Vlasotincu doplivao je prvi do „Zlatno vinsko burence“ na obali malog  Vlasinskog jezera,poznatog kupališta u centru vlasotinačke varoši u subotu 5-og avgusta popodne. I drugi put za redom odneo pobedu.

    Medju dvadesetak plivača u okviru promocije  37 „Vinskog bala“ bio je i najmladji plivač Zarije Cvetković (8) učenik tamošnje osnovne škole.

Obojici plivača Turistička organizacija opštine Vlasotince TOOV,dodelila jeprigodne srebrnjake.

    U drugoj pratećoj manifestaciji Vinskog bala  u izboru najlepše pesme na temu vina i vinopija pobedio je Zoran M.Jovanović iz bojničkog sela Kacabać sa pesmom „Bahusova tajna“. Drugo mesto pripalo je Srbi Takiću politikologu iz Vlasotinca za pesmu“Snovi koji izviru iz vina“ i treći je bio Tomislav Djokić iz Paraćina sa pesmom „Parovinski trougao“…

  U kategoriji najlepše karikature vezane za „Vinski bal“ u Vlasotincu  sve tri nagrade pripale su tamošnjim karikaturistima:Jovanu Spasiću,Zoranu Rajkoviću i Milici Mladenović(12) inače najmladjoj učesnici na konkursu za izbor Karikature Vinskog bala, a po oceni posebnog stručnog žirija.

   Svi nagradjeni primili su zahvalnice i priogodne nagrade organizatora i brojnih sponzora. 

tekst i foto – Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img