13.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

Protestna kolona „Leskovac protiv nasilja“ prolazila pored „gradonačelnikovih nedela“

Pročitajte

Kao što je opozicioni odbornik u Skupštini grada Leskovca i narodni poslanik Nebojša Cakić u subotu najavio na konferenciju za novinare, kolona šestog protesta „Leskovac protiv nasilja“ tokom šetnje obilazila je, kako je on to nazvao „gradonačelnikova nedela.“

Građani su se okupili na platou ispred Narodnog muzeja Leskovac, a na samom početku obratila se Maša Vanušić koja je ponovila zahteve ovih protesta; smena članova regulatornog tela za elektronske medije, smena ministra policije Bratislava Gašića, smena šefa BIA Aleksandra Vulina, smena rukovodstva RTS-a, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, gašenje rijaliti programa i medija koji promovišu nasilje.

Protestu nisu prisustvovale grupe građana čiji su članovi ranije viđeni na protestu. Cakić je u subotu na konferenciji za novinare govorio o njima, i kazao je da su bili prisutni na prvom protestnom skupu, ali je govorio i o njihovim namerama da ugase ove proteste. „Uspeli smo da ih eliminišemo iz organizacije protesta!“, kazao je Cakić.

Ovog puta kolonu je predvodio opozicioni odbornik i narodni poslanik Nebojša Cakić, koji je kolonu zaustavljao najpre u ulici Cara Dušana ispred novoizgrađene zgrade, zatim ispred zgrade-objekta koji je u izgradnji u ulici Rade Končara, preko puta restorana „Zajac“, tvrdeći da su to gradonačelnikove zgrade. Zatim je kolonu predvodio preko ulice koja je napravljena da bi izašla na gradonačelnikov lokal, parkiralište koje će da gradi njegov pobratim. Šetnjom je obuhvaćen i bivši Dom vojske(JNA), za koji je Cakić rekao da se godinama najavljuje rekonstrukcija kako bio ta zgrada postala koncertna sala.

Protest je završen na platou Narodnog muzeja Leskovac gde je i počeo.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img